Unicum 1 pakt de volle buit

20 Februari, 2022 10:07

Eindelijk was het zover. Na 2,5 maand zonder competitievoetbal is de competitie weer in gang gebracht. De 10e wedstrijd van het seizoen stond op het programma. Owios uit Oldenbroek waren gast op het sportpark de Schouw. Klokslag 15 uur werd er afgetrapt. Het nieuwe "led" scorebord werd door onwennigheid 2 minuten te laat gestart. Maar men sprak met verbazing maar vol bewondering over het bord wat een prachtige aanwinst voor de vv Unicum is.

De wedstrijd begon gespannen waarin beide teams elkaar rustig aan het aftasten waren. Hier en daar slordig maar aan de inzet lag het niet. Er ontspon zich lang langzamerhand een hele leuke wedstrijd waar beide ploegen wat speldenprikjes uitdeelde. Na 15 minuten zette onze rechtsback Yorick een aanval op. Over de rechterkant opkomend besloot hij naar binnen te trekken en Willem Jelle in de spelen, een gevoelvolle en laconieke kaats werd door Yorick op waarde geschat, door een goede aanname zette hij zichzelf vrij voor de keeper van Owios. Oog in oog schoot hij beheerst binnen. met 15 minuten op de klok een ware opsteker voor de thuisploeg. Maar nog geen minuut later ontbrak de scherpte volledig. Balverlies op het middenveld en lichtzinnig verdedigen zorgde ervoor de Owios door een schitterende pegel die hard diagonaal achter de verraste Tymo verdween. 1-1. De ploeg van Eric de Jongh kon weer opnieuw beginnen.

Owios speelde de rest van de eerste helft behoorlijk mee. Was zelfs de gevaarlijkste ploeg en 2 x dicht bij een voorsprong. Maar het vizier van de voorwaartsen stond gelukkig voor Unicum niet scherp. De laatste 10 minuten van de 1e helft trok Unicum het initiatief volledig naar zich toe. De bezoekers werden vast gezet op eigen helft en kwamen er nu ook niet meer gevaarlijk uit. Mooie aanvallen over zowel de linker als rechterkant volgde elkaar in rap tempo op. Maar echte kansen leverde het nog niet op. Hoewel Wille Jelle de voorsprong op zijn voet had en Jason zijn inzet gesmoord zag in het bos van Owios benen.

Na de pauze kwam Unicum heerlijk uit de startblokken, spelend richting de kantine, waar de "harde kern" van zich liet horen, werd duidelijk dat er op het eigen sportpark geen cadeautjes worden uitgedeeld. Dylan die de hele wedstrijd heerlijk speelde deed wat een aanvoerder moet doen een heerlijk schuiver verdween in de verre hoek 2-1. Nog geen minuut later was de wedstrijd beslist. Dit keer was het de kwikzilverige Quincy die via de binnenkant van de paal de bal heerlijk binnen schoof, 3-1. Beide goals leken erg op elkaar!! in de 53e minuut was het dus zo goed als klaar met de wedstrijd. tussen de 60e en 80e minuut wisselde trainer de Jongh al zijn beschikbare verse spelers voor de enigszins moegestreden jongens.

Het jongensboek van Jason leek een mooi vervolg te krijgen, de 17 jarige spits kopte een heerlijke voorzet van Quincy binnen maar om onverklaarbare wijze keurde de overigens zeer goed leidende scheidsrechter Teun de goals op advies van de Owios grensrechter af. Dit tot ongenoegen van de supporters op het dek van de kantine. Maar niet veel later scoorde Jason toch zijn 4e goal in evenzoveel wedstrijden. Dit keer zette Quincy goed door, sneed de 16 meter binnen en werd heel licht geraakt, gewillig ging hij naar de grond waarna de scheid gedecideerd naar de stip wees. Brutaal nam Jason plaats achter de bal en schoot droog binnen 4-1. De wedstrijd kabbelde in deĀ  regen naar het eindsignaal!! een puike overwinning na 10 weken zonder voetbal.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. VRC is dan onze tegenstander. De bus vertrekt volgende week vroeger dan normaal daar de aanvang van de wedstrijd al om 14|:00 uur staat gepland.

Wedstrijdbal sponsoren: Knipmeijer&Blok installatie technieken - Ray Vermeer - dank beide!

Eet Smakelijk "man of the match" Willem Jelle

< Algemene ledenvergadering 07 maart 2022 Wederom heeft een grote naam zich aan VV Unicum verbonden >