Unicum 1 speelt gelijk

24 Maart, 2019 10:19

Zaterdag 23 maart - Unicum 1 - Renswoude 1

De thuisploeg startte in de volgende opstelling; Mike, Darshan, Raydel, Mitchell, Melvin, Wesley, Arthur, Nossy, Jeremy, Sam en Cees, de bank werd bezet door Noddy, Quincy, Aswad, Jeroen, Mario en Marwin. Sven ontbrak nog steeds door ziekte (amandelen) terwijl Ben en Shirwan beide op familie bezoek in het buitenland zijn.

Unicum begon heel goed aan de wedstrijd. Met een hoog bal tempo werd Renswoude direct onder druk gezet. De gasten kwamen er in het 1e half totaal niet aan te pas. De verdediging onder leiding van Mitchell en Raydel stond als een huis en er werd zeer verzorgd opgebouwd. Jeremy en Sam werden over de vleugels veelvuldig gevaarlijk en waren een plaag voor hun directe tegenstanders. Nossy speelde achter de spitsen en dook regelmatig de vrije ruimte achter de Renswoude verdediging in. Wesley en Arthur speelde zeer gedisciplineerd en wonnen bijna alle duels waardoor de ploeg van trainer Maurice Ligeon heer en meester was.

In de 7e minuut werd een scherp genomen corner van Jeremy bijna in eigen doel gekopt. Tot geluk van Renswoude viel de bal op de paal. In de 12 minuut kreeg Cees een grote kans. Na een strakke voorzet controleerde hij de bal perfect en stond hij oog in oog met de Renswoude keeper maar zijn poging tot een lobje mislukte, de bal ging hoog over. In de 19e minuut snel Sam weer langs zijn man en bediende Cees maar dit keer kon met zijn hoofd het net ook niet vinden. Weer een minuut later was het opnieuw Sam die twee zijn hielen liet zien maar ook nu werd zijn voorzet niet op waarde geschat. Unicum snakte naar een goal maar Renswoude verdedigde met passie en strijdlust. Hierdoor werd het naar mate de tijd verstreek steeds meer een voetbal gevecht. Toen de scheidsrechter voor rust floot stond de brilstand nog op het bord. Na de pauze probeerde Unicum richting het eigen publiek nog wel een vuist te maken maar de de kracht vloeide steeds meer uit de Schouwbewoners. Renswoude ging daar in tegen meer en meer in een stunt geloven. Langzaam kwamen zij uit de verdedigende stellingen en zochten ze de aanval. Dit resulteerde in een aantal schoten waar Mike op zijn hoede moest zijn en ook was.  Na een goede aanval van Unicum zijde was het in de 78e minuut  bijna raak, maar het puntertje van Nossy kon ternauwernood gekeerd worden door de Renswoude goalie. Sam bleef gezocht worden en hij bleef zo nu en dan levensgevaarlijk maar de eindpass was steeds net niet goed genoeg. Unicum probeerde middels een aantal wissels het tij te keren (Marwin voor Jeremy - Aswad voor Arthur - Jeroen voor Nossy) maar behoudens het optische overwicht leverde dit geen kansen op. Unicum kwam in de slotfase zelfs nog goed weg. Een afstandsschot werd door Mike gepareerd maar in de rebound lag de bal ineens in het mandje. Tot opluchting van iedereen werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Na het eindsignaal was er uiteraard teleurstelling, de 0-0 was niet het gewenste resultaat maar soms zijn er van die dagen dat de bal er moeilijk in gaat. Volgende week speelt Unicum opnieuw thuis, de ontvangt het AVW'66 die met twee punten achter Unicum op de 4e plaats staan. De wedstrijd van volgende week is de laatste in de 2e periode en in theorie kan Unicum de periode nog winnen. Dan moeten Owios en VRC weliswaar beide punten laten liggen en moet op het sportpark de Schouw de volle buit gepakt worden.

Aanvang Unicum 1- AVW'66 1 15:00 uur

< R.I.P. Rene Boerenbach Gezocht uitbreiding JC (Jeugd Commissie) >