Unicum 1 wint met de hakken over de sloot

3 Oktober, 2021 11:29

Unicum 1 - Valleivogels 1

Altijd gezellig als de bekende bestuursleden van de Valleivogels zich melden in de bestuurskamer van Unicum. Als jaren zeggen zij dat het de laatste keer is dat ze ons zien omdat men hoopt dat wij eindelijk eens de stap naar de 1e klasse gaan maken. De twee "Covid-19" seizoen hebben op dit gebied zeker roet in het eten gegooid. Maar goed er moest een wedstrijd gespeeld worden. Unicum heeft de hele voorbereiding nog niet compleet kunnen spelen en nog steeds teistert een blessuregolf onze selectie.

Toch kon trainer Eric de Jongh beschikken over een redelijk fitte groep met voldoende kwaliteit, Hoewel Joshua Tijdens zich vroeg in de morgen moest afmelden met buikgriep kon Cees Toet voor het eerst weer in de basis starten. De scheelt altijd een slok op een borrel omdat Cees minimaal 2 man van de tegenstander aan zich bindt. Het spreekt voor zich dat er dan ruimte op andere plekken op het veld ontstaan.

In de volgende opstelling begonnen de Schouwbewoners aan de wedstrijd: Milan, Yorick, Melvin, Nick, Willem Jelle, Sefanja, Dyllan, Darryl, Sam, Quincy en Cees. Maar ook deze wedstrijd moest er snel gewisseld worden. Willem Jelle moest eraf met een hamstring blessure (zijn we een aantal weken kwijt) Ibi was zijn vervanger. Na 32 minuten viel ook Nick geblesseerd uit (knie tegen z'n hoofd) Cliff de verassend op de bank begon nam zijn plaats in. Over het wedstrijd verloop kunnen we kort zijn, het was niet best van beide kanten er werden weinig kansen gecreƫerd. Toch was het de thuisploeg die aanzetten voor een klein offensief vlak voor rust. Dit resulteerde wel in een drietal mogelijkheden (Cliff kopte/schouderde de bal net voorlangs) en tweemaal stond de keeper van de bezoekers op zijn post. 0-0 was een logische ruststand.

Na de pauze veranderde er niet veel. Hoewel Valleivogels wat meer lef toonde resulteerde dat ook nog niet in grote kansen. In de 70e minuut dook een aanvaller van Valleivogels wel ineens voor Milan op. Zijn schuiver belandde tot opluchting van het publiek op het terras achter de goal op de paal. In de 81e minuut was het "gouden tandem" Sam/Quincy die de wedstrijd besliste. Eindelijk een vlot lopende aanval die op de linkervleugel belandde, Sam gaf een goede voorzet waarna Quincy werkelijk schitterend afrondde 1-0.

Na de goal was het zeker nog niet gelopen want de bezoekers kregen plots nog twee goede mogelijkheden, maar de kansen waren niet aan hen besteed. De eerste punten zijn binnen, hopelijk stromen er deze week weer een aantal spelers in die zijn hersteld van hun blessures waardoor we langzaam maar zeker naar vastigheden kunnen toegroeien.

Volgende week spelen we om 14:30 bij VSCO'61 de bus vertrekt rond 12:30

 

DE ALGEMENE LEDENVERGADERING (ALV) WORDT VERPLAATST NAAR MAANDAG 29 NOVEMBER 2021 >