Unicum 1 wint met ruime cijfers op bezoek bij FC Horst

12 Maart, 2022 19:16

De uitwedstrijd tegen FC Horst wordt door Unicum doorgaans niet licht opgevat. Er wordt wel eens gewonnen maar het gaat ook vaak genoeg mis op het natuurgrasveld in de gemeente Ermelo. De ploeg van Eric de Jongh moest ten opzichte van vorige week op 2 plaatsen gewijzigd worden. Denzel was de hele week ziek en was vandaag ook niet in staat om mee te gaan, Joshua die vorige week een puike pot speelde liep een blessure op (2 gebroken ribben), hij is voorlopig niet inzetbaar. Gelukkig was Mitchell weer hersteld.  Unicum startte in de volgende opstelling'

Tymo, Yorick, Cliff, Melvin, Sam, Mitchell, Sefanja, Dyllan, Quincy, Jason en Willem Jelle.

Unicum begon op het moeilijk bespeelbare veld goed. Al in de 1e minuut pegelde Mitchell de bal op de kruising. Maar na een kwartier spelen kreeg Unicum het moeilijk, of beter gezegd maakte het zich zelf nog al moeilijk. Veelvuldig werd krampachtig geprobeerd van achter uit op te bouwen, maar de boys vergaten dat ze niet op een egale kustgras mat speelde. Horst kreeg ook uit het niets een grote kans, maar de bal spatte via de paal achter. In de 24e minuut keek Unicum plots tegen een achterstand aan. Tymo die goed keepte en al paar handelend moest optreden stopte dit keer opnieuw een lastige schuiver maar helaas kon hij de bal niet klemmen de rebound verdween via hem in de goal 1-0. Tot aan de 35e minuut bleef Unicum het moeilijk houden, met enig fortuin werd de 2e treffer van FC Horst afgekeurd wegens buitenspel (twijfel was op z'n minst op z'n plek). In de 35e minuut kreeg Sefanja vanuit een goede voorzet een kopkans die er eigenlijk in zou moeten. Nog geen minuut later kreeg Unicum op 17 meter een vrije trap, deze smoorde helaas in de muur.

De ongeveer 50 meegereisde supporters dachten er in de rust verschillend over. Maar het merendeel had vertrouwen dat het goed zou komen. Na de pauze stond er plots ook een scherper Unicum op het veld. Ineens leek het hobbelige veld niet meer als last gezien te worden. In de 52e minuut stond het dan ook alweer gelijk. Sam die in de tweede helft weer als vanouds mee opstoomde zette vanaf de flank voor, Quincy leek de bal in de 16 te willen aannemen maar gaf Jason bedoeld of onbedoeld een niet te missen kans. De jonge spits pegelde hard en droog binnen 1-1. Nog geen 3 minuten later stoomde Wille Jelle over de as op, hield het overzicht en zette met een steekpass Quincy alleen voor de keeper. Quincy die de tweede helft quick zilverig speelde faalde niet oog in oog met de Horst goalie 1-2.

In de 60e minuut werd Jason van het veld gehaald voor Jarzinho.  Unicum had de totale controle over de wedstrijd. FC Horst probeerde het wel maar was onmachtig. Niet veel later werd Mitchell uit voorzorg naar de kant gehaald voor Darryl (die puik inviel) Toch duurde het tot de 82e minuut voor de bezoekers echt opgelucht konden ademhalen. Darshan die voor de strijder Yorick was ingevallen zette zelf een aanval op, vanuit de een-twee met Quincy werd zijn schot lichtjes van richting veranderd en verdween pardoes achter de verbouwereerde doelman van de thuisploeg 1-3. Het slotakkoord leek in de 90e minuut opnieuw door Quincy opgetekend te worden, op een heerlijke wijze door Dyllan bediend scoorde hij zijn 2e van de dag 1-4. Maar Willem Jelle die toch al over het veld loopt met een set longen van een paard wilde zelf het slotakkoord bepalen. Opnieuw een heerlijke steekpass van Dyllan (die de 2e helft echt fantastisch speelde) werd door Willem Jelle op waarde geschat vanuit een ietwat lastige hoek was het toch een koud kunstje op de 1-5 aan te tekenen. Al met al een heerlijke middag voor de Schouwbewoners, daar koploper Veensche Boys op bezoek bij Renswoude bakzeil haalde.

Volgende week zaterdag staat er opnieuw een topper op het programma dan komt asv Dronten op bezoek. Uiteraard is er dan na de wedstrijd ook weer live muziek. Barry van Vliet en Ronald Berkt zorgen dan weer voor gezelligheid.

< teleurstellende nederlaag v.v. Unicum 1 Unicum 1 krijgt iets te weing >