Unicum 1 wint overtuigend in Voorthuizen

30 September, 2018 10:27

Zaterdag 29 september stond de uitwedstrijd tegen VVOP uit Voorthuizen op het programma.

"Voorthuizen (NedersaksischVoorthuzen) is een dorp en voormalige gemeente in de gemeente Barneveld, in de Nederlandse provincie Gelderland. Het dorp ligt in de Gelderse Vallei, niet ver van de westflank van de Veluwe en is met 10360 inwoners (2017[1]) na Barneveld het grootste dorp van de gemeente. VVOP (Voetbal Voor Ons Plezier)  is de trots van het Dorp. De club is opgericht op 23 april 1948, om als eerste voetbalvereniging in Voorthuizen op zaterdag te voetballen. Een andere voetbalvereniging in de gemeente, VV De Kieviten, had reeds vruchteloos geprobeerd een zaterdagafdeling op te richten. Het voetballen op zaterdag was ingegeven door christelijke motieven, omdat voor sommigen sporten op zondag verboden was. Het woord Christelijke werd echter vanaf het begin uit de statuten geschrapt zodat iedereen lid kon worden".

Unicum reisde met een complete selectie af naar Voorthuizen. Gesterkt door de overwinning van vorige week was er veel vertrouwen. Trainer Maurice Ligeon had zijn ploeg weer optimaal klaargestoomd. Toch schoot Unicum niet uit de startblokken zoals het meegereisde publiek had gehoopt. We begonnen een beetje slap. In de begin fase werd Unicum ook al getroffen door pech. Doelman Mike Schoonheim raakte in de 7e minuut geblesseerd aan zijn hamstring en moest vervangen worden door Shirwan, die dat overigens met verve deed.

Unicum was duidelijk sterker maar speelde zeker in de beginfase uiterst slordig. Maar na de derde corner, uiteraard genomen door Mitchell, was het raak Cees kwam lekker voor zijn man een kopte via een VVOP-er Jeffrey Davelaar binnen 0-1. Unicum werd langzaam sterker en zette VVOP vroeg onder druk. Een paar mooie aanvallen over de linker flank verdiende meer maar strandde in schoonheid. In de 35e minuut werd een voorzet met de arm verdedigd en scheidsrechter Nijenhuis wees gedecideerd naar de stip. Cees nam plaats achter de bal en schoot rustig binnen 0-2. Voor de rust kreeg Unicum nog een paar mogelijkheden en ook de thuisploeg kwam meer uit zijn schulp. Een tegentreffer hing in de lucht maar het ontbreken van scherpte en Shirwan stond een treffer van de thuisploeg in de weg. Beide ploegen gingen de kleedkamer in voor een bakkie thee bij een stand van 0-2.

Na de rust was het Unicum die direct het heft in handen nam. Toch duurde het tot de 65e minuut dat wedstrijd definitief in het slot werd gegooid. Een lekkere aanval over rechts (Jeremy speelde de 2e helft veel beter de de 1e) leverde uiteindelijk een corner op. Mitchell trapte dit keer met gevoel de bal laag bij de 1e paal. Nossy toucheerde de bal met gevoel en leek te scoren maar de bal belandde op de paal. Maar wie anders dan Cees was er als de kippen bij om zijn 3e goal van de dag aan te tekenen 0-3. Direct na de goal wisselde Maurice Quincy voor Marwin. Het leek op een organisatorische fout maar VVOP stond een minuut later ook op het score bord, Jeffrey Davelaar profiteerde van de chaos en schoot lekker binnen 1-3.

In de 71e minuut moest de goed spelende Arthur van het veld met lies klachten werd hij vervangen door Aswad. In de 76e minuut kreeg Marvin de bal aan de linkerkant. Hij dolde zijn directe tegenstander speelde vervolgens net buiten de 16 meter Wesley aan die met een heerlijke voetbeweging zijn directe tegenstander door zijn benen speelde en vervolgens in de 16 meter vol in zijn rug werd geduwd. Wederom een penalty en Cees schoot zijn 4e van de dag binnen. Heerlijk 1-4.

Unicum mag zich twee dingen aanrekenen, een slap begin en het missen van 4 á 5 100% kansen na de 1-4. De uitslag had veel hoger uit kunnen vallen. Maar goed als je twee wedstrijden hebt gespeeld en beide potjes met 4-1 hebt gewonnen mogen we niet klagen.

Opstelling Unicum: Mike (Shirwan 7e minuut), Sven, Raydell (a), Mitchell, Sam, Arthur (Aswad 75e  minuut), Wesley, Nossy, Jeremy, Cees en Quincy (Marvin 65e minuut)

wissels: Shirwan, Jeroen, Ben, Aswad, Marvin, Mario

.

< Blessure? maak via Unicum direct een afspraak bij Centra Plaza Unicum 1 wint met overtuiging van Blauw Geel'55 >