Unicum boekt goede overwinning bij Valleivogels

6 April, 2019 22:29

Zaterdag 6 april,

Om 12 uur stond de spelersbus klaar om te vertrekken richting Scherpenzeel. De bus zat lekker vol, zoals gebruikelijk spelers, staf, bestuur en supporters bij elkaar. Een ontspannen rit waar helaas het gebruikelijke "kraken" niet door kon gaan doordat we niet in onze "eigen bus" op pad konden gaan. In deze overigens ook prima bus van TCE ontbraken de kaarttafels. Trainer Maurice Ligeon zat samen  met assistent Dennis Schoonheim de mogelijkheden te bespreken aangaande de opstelling, immers Mitchell, Sam, Cees waren donderdag niet helemaal fris en Melvin stapte uit bed met rugklachten. Gelukkig hebben we wat te kiezen want op Sven en Shirwan na was iedereen aanwezig (16 spelers en 2 keepers).

Tijdens de warming-up bleek dat Sam niet kon starten, dat betekende voor Quincy na zijn lange revalidatie de eerste basis plaats sinds oktober vorig jaar. Voor de rest speelde we in dezelfde opstelling als vorige week. Unicum nam direct na de aftrap het initiatief en probeerde over de flanken de achter lijn te halen maar zowel Marwin als Melvin werden direct onreglementair gestuit. Maar uit beide vrije trappen werd Unicum niet gevaarlijk. Valleivogels probeerde de wedstrijd onder controle te krijgen en de aanval te zoeken. Zonder in de eerste 20 minuten gevaarlijk te worden. In de 20e minuut werd het doodstil op sportpark de Bree-West, een onschuldig duel (schouder aan schouder) viel Remon Liefting van de Valleivogels bijzonder ongelukkig, als snel bleek het ernstig, een gebroken onderarm/pols zorgde ervoor de de onfortuinlijke speler naar het ziekenhuis moest. Namens Unicum veel sterkte Remon!

Gek genoeg ging Valleivogels daarna iets beter spelen en creëerde het een aantal kleine kansen. Unicum probeerde via de combinatie onder de lichte druk uit te voetballen. Via het goed spelende middenveld werden Marwin en Quincy regelmatig weggestuurd. Vooral Quincy had zich zelf kunnen belonen voor het harde werken van de laatste maanden maar hij koos 2 x voor een voorzet in plaats van "gaan voor eigen succes". Raydel en Mitchell speelde heerlijk controlerend en kwamen niet in de problemen terwijl vooral het goede spel van de pas 18 jarige Darshan ook opviel. Cees werkte zich zoals altijd uit de naad en kon door zijn lichte liesblessure niet voluit gaan maar alleen zijn aanwezigheid geeft de hele ploeg meer vertrouwen. De 0-0 beginstand veranderde dan ook niet meer voor de rust.

Na de pauze schoot Unicum uit de startblokken, Marwin werd direct over de rechterflank weggestuurd, randje buitenspel ging hij richting de achterlijn zijn voorzet bereikte target man Cees niet maar Quincy was alert en krulde de bal richting het doel van Valleivogels, helaas viel de bal op de lat. In de 52e minuut was het dan toch raak voor Unicum Quincy geeft een splijtende pass, de controle van Marwin is perfect, 1 op 1 met keeper Matthijs de Koning rond hij dodelijk precies af. Een prima goal. 0-1. Valleivogels leek even geknakt maar knokte zich knap terug in de wedstrijd. Als je gewoon brutaal de aanval durft te zoeken dan komen de kansen vanzelf, in de 62e minuut resulteerde dat bijna in de gelijkmaker. Een heerlijke pegel vanaf 20 meter werd door Mike fabelachtig uit de kruising getikt. De daarop volgende corner werd ook nog gevaarlijk maar opnieuw stond Mike op zijn post. Quincy werd moegestreden naar de kant gehaald en Jeremy was zijn logische vervanger. In de slotfase moest Unicum behoorlijk bikkelen om Valleivogels van het lijf te houden maar in de omschakeling lag telkens zo veel ruimte dat het wachten was op de 0-2. Dat gebeurde dan ook snel. Melvin stuurden Marwin de diepte in, hij kapte zijn man uit en bediende Jeremy op de 16 meter, die vervolgens droog binnen schoof. Overigens waren Aswad en Mario ook nog in de ploeg gekomen voor Nossyar en Arthur. Niet veel later floot de scheids voor het einde. Een puike prestatie voor Unicum. Woudenberg won ook waardoor beide ploegen op één punt van elkaar een gat slaan met de rest van de ranglijst.

Volgende week ontvangt Unicum thuis Lunteren wat met 28 punten op de 7e plek staat. De wedstrijd begint volgende week om 15:00 uur.

< Unicum 1 grijpt de koppositie Puike overwinning Unicum 1 >