Unicum doet wat het moet doen

16 Maart, 2019 21:42

Zaterdag 16 maart,

ESC Elburg – Unicum. Na een moeilijke fase rond de winterstop waarin Unicum veel spelers wegens verschillende redenen moest missen was de ziekenboeg de laatste twee wedstrijden op Quincy na helemaal leeg. Leek het de laatste weken eindelijk crescendo te gaan, maar ondanks dat Quincy er na een halfjaar blessureleed eindelijk weer bij was moest Mario geschorst toekijken, Ben is even terug naar zijn geboortegrond en Sven, Sam en Mike waren te ziek om mee te reizen naar Elburg.

Toch kon trainer Maurice Ligeon beschikken over een kwalitatief goede selectie. Shirwan, Darshan, Mitchell, Raydel, Melvin, Arthur, Nossy, Wesley, Jeremy, Marvin en Cees stonden in de basis en Noddy, Aswad, Jeroen en Quincy waren klaar om in te vallen.

Opnieuw was de wind de grootste tegenstander. Dit keer stond hij zo goed als mee en tegen. Unicum begon met wind tegen, onder leiding van de zeer goed leidende scheidsrechter Remco Hoffmann, matig en zocht te vaak de lange bal. ESC deed wat het kon maar staan niet voor niets onderaan. Unicum verzuimde om de rust te bewaren waardoor het een erg rommelige wedstrijd was. Na een minuut of 20 kregen de bezoekers wat meer grip op de wedstrijd. Eindelijk werd er geprobeerd over de grond te voetballen. In de 28e minuut leverde de tweede puike aanval een penalty op. Wesley werd in de 16 onreglementair gevloerd waardoor Cees zijn 26e goal van het seizoen binnen schoot.

Unicum verzuimde voor rust om meer afstand te nemen, vooral Nossy die overigens goed speelde, kreeg een paar mogelijkheden. De gastheren probeerde wel te voetballen maar waren eigenlijk onmachtig. Na de pauze verwachtte de meegereisde supporters een vlammend Unicum maar het spel bleef in de eerste fase slordig. Hoewel er voldoende mogelijkheden lagen om de score snel uit te bouwen.

In de 60e minuut was het dan toch raak, prima voorbereidend werk van Nossy stelde Cees in staat om via een halve omhaal de 0-2 aan te tekenen. Het unicum publiek ging er lekker voor zitten maar direct vanuit de aftrap stond Melvin even te slapen. Hij dacht zelf aan buitenspel maar liet zijn man uit zijn rug weglopen oog in oog met Shirwan maakte Yannick Hildebrand geen fout 1-2.

Na de goal kreeg de thuisploeg wat meer vertrouwen, trainer Postuma, die volgend jaar assistent wordt van Pieter Mulders bij VVOG probeerde met een aanvallende wissel toch nog wat te forceren. Dat lukte ook nog bijna, overigens zonder goed te spelen, maar puur op opportunisme. Het leverde een hachelijke situatie in de 16 van Unicum op, maar de gehoopte penalty voor de thuisploeg kwam er niet. Sterker Unicum gooide via wie anders dan Cees het duel definitief in het slot. Een goede voorzet van Wesley werd vanaf 11 meter binnen gekopt. De 28e treffer van Cees. Uiteraard krijgt hij hier alle credits voor maar zonder het team en de goede aanvoer kan hij de ballen niet afronden.  Net veel later zag Cees zijn vierde goal aan zijn neus voorbij zag gaan, in plaats van een prachtige aanval simpel af te ronden was zijn aanname zeldzaam slecht en verprutste hij een zekere goal. Quincy ingevallen voor Jeremy faalde oog in oog met de ESC keeper door in de grond te trappen en zijn schitterende lob vanaf een meter of 35 werd door de wind naast de goal geblazen.

Aswad kwam nog in de ploeg voor Marvin en Jeroen verving Cees in de slotfase. Hoewel het spel zeker beter kan telt de overwinning. Volgende week aast Unicum op revanche tegen Renswoude. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

< VANAF 1 MEI 2019 UITSLUITEND PINNEN Ondanks de harde wind, wint Unicum 1 >