Unicum eenvoudig langs Dinxperlo

27 Oktober, 2019 10:05

Zaterdag 26 oktober 2019

Unicum kan terug kijken op een prima overwinning van 4-0. Zonder de geschorste spelers Arthur van er Veen en Mitchell Kappenberg was het de eerste 20 minuten even zoeken maar daarna liep het vlotte en verzorgde aanvalsspel weer als een geoliede machine. Het enige wat de ploeg van trainer Eric de Jongh zich kon verwijten is dat de uitslag veel hoger had kunnen misschien wel moeten uitvallen.

Na een busrit van bijna 2 uur waren de bezoekers uit Dinxperlo toe een een goede warming op om de spieren weer warm te krijgen. Toen de goed leidende scheidsrechter Peter Hulsmeijers voor de aanvang van de wedstrijd floot was de strafheid bij de bezoekers er wel af. Aan niets was te zien dat dit team pas nul punten had verzameld. Er werd geprobeerd om verzorgd te voetballen en zeker in de beginfase leverde dit nog wat mogelijkheden op. Zo sneed in de 15e minuut een aanvaller dwars door de Unicum defensie maar oog in oog met Milan schoof hij de bal op de paal. Unicum speelde uiteraard weer zeer aanvallend en vooral over de linkerflank met Sam en Quincy was de thuisploeg moeilijk af te stoppen. Het is dat de doorgaans goede voorzet van Sam een paar keer te laag of te kort was anders had Cees alweer meerdere keren op het scorebord gestaan. Cees en niet tot scoren komen stond vorig seizoen synoniem aan een moeilijke wedstrijd. Door de strijdwijze met name tactisch ingegeven zijn er meer spelers in staat om het net te vinden.

In de de 24 minuut verdiend Unicum een corner, Dylan neemt de bal laag Quincy is scherp en zet zijn pantoffel tegen de bal, die vervolgens hard in de bovenhoek verdwijnt 1-0. Niet veel later is Unicum weer niet scherp en heeft de thuisploeg geluk dat de buitenspelval werkt. In de 33e minuut beslist Unicum de wedstrijd al definitief. Een heerlijk lopende aanval wordt bekroond met een goal van Nossayr (Quincy dribbelt de 2 man voorbij gaat in de 16 een korte 1-2 aan met Sam tikt de bal op Cees op de penaltystip, Cees legt de bal terug op Nossayr de vervolgens droog binnen schuift) 

Unicum blijft scherp spelen en laat Dinxperlo niet meer van de eigen helft af komen. Wesley nam als aanvoerder van het team ook echt de leiding en stuurde soms met een korte inspeelpass maar ook met prachtige dieptepasses zijn medespelers richting het doel van de tegenstander. Dylano die na een minuut of 30 eindelijk een beetje los kwam ging in de 40e minuut twee mannetjes voorbij als of zij er niet stonden, vervolgens werd hij aan de rechter zijkant ter hoogte van de 16 meter onreglementair gestuit. De toegekende vrije bal werd door Dyllan (die ook puit speelde) bij de tweede paal gelegd, Cees was in een zwaar duel met zijn directe tegenstander waardoor zij over elkaar heen vielen, Melvin (die na zijn goede invalbeurt van vorige week in de basis startte)  was scherp en kopte de 3-0 binnen.

Na de pauze wilde Unicum nog wel met werd het spel wel wat slordiger. Iedereen wilde laten zien dat ze lekker konden ballen waardoor het soms frivool was maar vaak ook wat slordiger. In de 54e minuut kwam Melvin over rechts op, kapte ter hoogte van de 16 naar binnen en zette voor Quincy probeerde af te ronden maar zijn inzet viel in de vijf meter en daar was Cees er toch was als de kippen bij om zijn goaltje te noteren 4-0. Hoewel Unicum zeker nog aandrong werd het toch iets minder nauwkeurig Cees zijn vizier stond koppend niet op scherp maar goed je kan er niet elke week 8 maken. Terug naar de bezoekers die speelde te goed om stijf onderaan te staan, de punten zullen voor hen de komende weken gehaald moeten gaan worden.

Unicum speelt volgende week uit in en tegen Renswoude. De bus vertrekt rond de klok van 12 uur.

Unicum trad gisteren aan in de volgende opstelling;

Milan Leibbrandt, Melvin Spanhak, Daimy Leeuwendal, Cliff de Brons, Dylano van den Anker, Wesley de Klein, quincy van de Leuv, Dyllan Landser, Sam Michael Osei, Nossayr el Aakel en Cees Toet.

Wissels: Jordy Verburgt - Jeremy Loos  (68e minuut voor Quincy) - Ben Namnai (76e minuut voor Nossayr) Darshan Dwarkapersadsharma

< Unicum schiet zich zelf met hagel in de voet Matig Unicum 1 knokt zich naar gelijkspel >