Unicum eenvoudig langs FC Horst

30 November, 2019 19:45

In de volgende opstelling trag v.v. Unicum aan tegen FC Horst.  Milan, Darshan, Cliff, Wesley, Sam, Arthur, Nossayr, Dylan, Quincy Cees en Mitchell. De bank werd bezet door Jordy, Ben, Jeremy, Daimy en Nick

Unicum begon wat gezapig aan de wedstrijd, weliswaar veel in bal bezit maar nog niet in het juiste tempo. De bezoekers die vorig seizoen tot twee keer toe niet verslagen konden worden, creëerde de eerste kleine mogelijkheden. Met een beetje pech had Unicum binnen een kwartier tegen een achterstand aan kunnen kijken. Maar de kansjes werden door de mannen uit Ermelo niet benut.  Nu een kwartier lukte het de ploeg van trainer Eric de Jongh om het tempo op te voeren. Het tandem (Sam/Quincy) over de linkerflank kon zich weer naar hartenlust uitleven en om de beurt glipte zij langs hun directe tegenstanders. Voorzetten werden in eerste instantie niet op waarde geschat of waren niet precies genoeg. Toch is het prachtig om te zien hoe de roem van Cees bekent is bij tegenstanders, er worden dikwijls 2 man opgeofferd om hem af te stoppen waardoor andere spelers veel meer ruimte krijgen. Toch duurt het tot de 28e minuut voordat de score wordt geopend.

Quincy komt vanuit de combinatie de 16 binnen, speelt zijn directe tegenspeler uit, dreigt voor te zetten op Cees maar gaat buitenom en knalt de bal lekker in de verre hoek 1-0. Na deze goal speelt Unicum vrijer en rijgt mogelijkheid na mogelijkheid aaneen. Verschillende spelers missen behoorlijke kansen om de voorsprong te verdubbelen, Op slag van rust lukt dit wel 2-0. Na een werkelijk heerlijke aanval over meerdere schijven "one touch Football (Wesley, Arthur, Quincy)" snijdt Sam op bij identieke wijze als Quincy eerder de 16 in en schuift de bal oog in oog met de keeper  diagonaal de verre hoek in 2-0. Vrijwel direct floot de goed leidende scheidsrechter voor het rustsignaal.

Na de pauze kon Unicum het hoge niveau nog even volhouden. Direct na de pauze werd Darshan diep gestuurd in een sliding zette hij de bal laag voor die door Dylan vakkundig achter de Horst goalie werd gewerkt. Na de goal kreeg unicum nog voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden maar het ontbrak aan scherpte. Jeremy kwam een minuut of 25 voor het einde voor Quincy, hij beloonde zichzelf nog bijna met een goede vrije trap. 20 minuten voor tijd kwam Ben voor Nossayr en ook Ben was dicht bij een treffer maar koppen was eigenlijk een verkeerde keuze. In de 89e minuut verslikte de goed spelende Wesley zich in zijn directe tegenstander waardoor deze alleen voor Milan geen fout maakte 3-1. Al met al een prima pot die een degelijke overwinning heeft opgeleverd. Volgende week moeten we naar Westervoort alwaar AVW'66 onze tegenstander is.

< Unicum 1 gaat goed de winterstop in Top prestatie Unicum 1 >