Unicum JO11-4 tegen JO10-4

17 November, 2020 09:58
Spelers: Lennox, Tijl, Mees Mol, Nilo, Xavian, Yervano, Owen, Justin, Thijs en Rafaël.
 Een aantal weken geleden kreeg JO10-4 te horen dat er een sponsor is voor het team. Het bedrijf eXpertiZe uit Nijkerk gaat het team sponseren. Wat is het team trots!
Zaterdag 14 november was het zover. Ze mochten met de naam van de sponsor op hun shirt hun wedstrijd gaan spelen tegen unicum JO11-4.
Het regende zachtjes toen ze het drassige veld 2 betraden. Daar zullen wel een aantal glijpartijtjes gaan komen tijdens de wedstrijd. Voor team JO10-4 is het spelen op een half veld en 8 tegen 8 even nieuw, maar super leuk om alvast te oefenen voor volgend jaar. Normaal gesproken zitten er 9 jongens in het JO10 team, maar 1 speler was verhinderd. Gelukkig kregen we hulp van Thijs en Rafaël van team JO10-3. Daar was het team heel blij mee, want spelen op z’n een groot veld en langer is toch wel even anders en heel vermoeiend. Jammer genoeg was JO11-4 niet compleet dus speelden ze uiteindelijk 7 tegen 7. Even na 9 uur begon de wedstrijd.
Meteen in het begin was er een mooie actie op links van Lennox. Mooi afstandsschot op de keeper die een mooie redding had. Beide teams waren gedreven. Beide teams poogden bij de tegenstander te scoren... nog zonder resultaat. Met Tijl en Justin in de verdediging is er geen doorkomen aan voor team 11.
Maar daar komt verandering in...... daar is het eerste doelpunt. Vanaf de rechterkant komt onze spits Yervano op, een mooi afstandsschot volgt en zit! 0-1.
5 min lang gaat de bal tussen beide teams. Totdat 10-4 een corner krijgt. Mees Mol neemt de corner op links. Alle ruimte om hem heen en dribbelt met de bal richting het doel. Met zijn rechterbeen een afstandsschot en over de keeper heen. Goal! 0-2. Team 11-4 laat zich niet uit het veld slaan en scoort binnen 1 minuut. 1-2. Na 2 minuten zorgen ze ervoor dat het 2-2 is. Nog een minuut later is het opeens 3-2. Wat zijn ze mooi terug gekomen! Team 10 moet even terug naar de concentratie. Gelukkig is daar de eerste rust.
Na 5 minuten pauze waren beide team weer klaar voor deel 2. Een mooie actie van Owen op rechts. Langs de rechterkant passeerde hij z’n tegenstander. Loopt door en speelt de bal naar Yervano. Afstandsschot, maar helaas stond er niemand van zijn team om zijn schot aan te nemen. 8 minuten na de rust heeft team 11 een voorsprong genomen en is het 5-2. Eerst tegen een achterstand aankijken en nu op voorsprong. Team 10 moet aan de bak! Team 11 breek door de verdediging van team 10, maar gelukkig is daar Thijs die de bal mooi kan wegwerken. Xavian breekt door de verdediging van team 11 en probeert met een afstandsschot. Helaas, naast.
Ook Justin heeft een mooie kans om op doel te schieten, maar helaas, net naast. Xavian doet nog een poging vanaf links en komt ver, maar de keeper van JO11 is zeer scherp. Een corner op rechts. Mees Mol heeft alle ruimte en dribbelt rustig naar het doel en scoort met een mooi lobje. 5-3. Rust. Team 11 start na de rust sterk en schoort binnen 5 min 2x. Helaas voor hun keurt de scheidsrechter 1 doelpunt af. 6-3 staat het. De tegenstander geeft een hakje naar achter waar Mees Mol staat. Hij kan de bal aannemen, passeert 1 speler en schiet met rechts, doelpunt! 6-4. De tegenstander laat zich niet op z’n kop zitten ben reageert meteen met een tegendoelpunt. 7-4. Lennox op links, schiet de bal naar het midden waar Justin staat. Die krijgt de bal niet nieuw helemaal lekker op z’n voet, maar via de tegenstander komt de bal bij Mees Mol. Hij speelt de bal door naar Yervano die voor het doel klaar staat om de bal aan te nemen. Neemt aan, draait zich om en goal! 7-5. Xavian over links, naar het midden, schot..... helaas keeper pakt de bal. Rust.
Laatste kwartier start. JO10 kijkt tegen een achterstand aan. Kunnen ze dit nog goedmaken? Nilo heeft bal, schiet deze ver uit zoals deze keeper dat zo mooi kan!
Bal komt op het middenveld bij Rafael terecht. Die klopt iets door naar het midden en schiet....... doelpunt! 7-6. De kansen voor team 10 nemen toe, maar helaas willen ze er niet echt in. Team 11 maakt gretig gebruik van een fout in de verdediging van team 10. Team 11 scoort. 8-6. Maar team 10 geeft niet op en zet tot de laatste seconde door. Owen heeft de bal, speelt door naar Xavian, hij ziet dat Yervano vrij staat en speelt de bal meteen door naar hem. Ondanks dat hij tussen 2 tegenstanders staat die hem het knap lastig maken zet hij door en schot.....jammer net rechts naast. Laatste minuut. Nilo schiet de bal uit, stuiter op de grond en gaat onder het been van de tegenstander door. Yervano kan de bal aannemen, draait om, rent door en doelpunt! 8-7.
Beide teams hebben nog mooie kansen, maar het komt niet meer tot scoren. Eind signaal. Het was een mooie, gelijkwaardige pot voetbal.
Eindstand: 8-7 voor team JO11-4.
Team JO10-4 zegt revanche......

< Grote clubactie SUPER INITIATIEF spelers Unicum 1 >