Unicum JO12-5 slaat genadeloos toe

2 Oktober, 2018 14:52

Op een heerlijk zonnig sportpark Schouw ontving Unicum JO12-5 afgelopen zaterdag DVS Ermelo. Na de 2-2 in Hoevelaken hebben de mannen in blauw/wit de weg naar boven ingezet. Hoewel de eerste helft gelijk op ging, sloeg Unicum in de tweede helft genadeloos toe: 7-2!

 

De harde kern van Unicum JO12-5 moet wekelijks worden aangevuld met andere spelers om uiteindelijk toch met minimaal 8 strijders aan te kunnen treden. Deze week sloten Driss, Jayden en Ryan zich bij ons aan en daarvoor bedanken wij hen natuurlijk hartelijk. Zo hadden we in iedere linie een sterke opstelling. We zien dat het voor de JO12-spelers nog altijd een beetje wennen is, dat smallere speelveld. De bal rolt voor je het weet over de zijlijn. En daarna mag je dus niet meer ingooien maar moet je de bal indribbelen. Dat geldt ook voor de corners.

 

De tegenstanders van afgelopen zaterdag waren zeker in het begin taai. Unicum bewoog te weinig om echt uitgespeelde kansen te krijgen. Het was een afvallende bal die door Lucas goed werd opgepikt en tegen de touwen werd gejaagd: 1-0. De voorsprong was van korte duur omdat we even niet stonden op te letten. Vervolgens brak er een periode aan van vele kansen aan Unicum-zijde aan. Vooral Damian kreeg een link aantal mogelijkheden om te scoren, maar hij had geen geluk. En hij moet ook eens proberen met links te schieten. Het werd vlak voor rust toch 2-1 toen Jayden met een afstandsschot de DVS keeper verraste. Wie dacht dat DVS hiermee op de knieƫn was gedwongen had het mis. Uit een kluts werd het toch nog 2-2.

 

Toen stroopten de mannen van Unicum JO12-5 de mouwen op. Tot hier en niet verder, zei Jona die met zijn lange benen het veld overstak en het leer tegen de touwen joeg. Deze is voor mij, riep Tim, die de bal op zijn pantoffel nam en scoorde. Lucas stond opnieuw op de juiste plaats om uit de tweede lijn binnen te schieten. En na een eigen doelpunt van DVS maakte Ryan, op aangeven van zijn neef Damian, de 7-2. Achterin maakten aanvoerder Geert en zijn verdediger Dinand iedere aanval van DVS onschadelijk. Gewoon door goed op te stellen en met faire tackles op de bal!

 

Mannen, we hebben een mooie pot voetbal van jullie gezien en dat houden we natuurlijk vast als we volgende week naar Horst moeten. Trainer Irving verwacht jullie deze week weer om lekker te ballen.

 

Remco en Teun

< Blessure? maak via Unicum direct een afspraak bij Centra Plaza Unicum 1 wint overtuigend in Voorthuizen >