Unicum JO12-5 toont karakter

9 Oktober, 2018 18:45

De opmars van de vrienden van Unicum JO12-5 gaat vrolijk verder. Het ging afgelopen zaterdag tegen de leeftijdgenootjes van FC Horst niet van een leien dakje. Maar na 4x15 minuten voetballen stond er een felbevochte 3-4 overwinning op het scorebord. JO12-5 staat nu gedeeld aan kop en dat is loon naar werken.

Het was opnieuw fantastisch voetbalweer! Niet alleen voor de kanjers van JO12-5, maar ook voor de vele meegereisde ouders! We waren versterkt met Jelle, Driss en Ryan zodat we met een goed team tegen Horst konden aantreden. Na de warming-up en de begroeting pakten we al snel het initiatief in de wedstrijd. Moet goede combinaties kwamen onze spitsen regelmatig voor het vijandelijke doel, maar zij hadden geen geluk in de afronding. Pas toen aanvoerder Geert van achter naar voren opstoomde en een voorzet op maat afleverde, wist Driss te scoren: 0-1. Achterin had Luca een paar goede reddingen en zo bleef het heel lang 0-1.

Eigenlijk hadden we in de eerste helft de wedstrijd moeten beslissen. Misschien wel 10 kansen waren er om de score uit te breiden, maar vaak wachtten we te lang. Het was om gek van te worden! En toen we een periode niet georganiseerd waren, profiteerde Horst optimaal. Het stond binnen een paar minuten 2-1. Dat was een flinke domper, maar Unicum weigerde op te geven en begon plotseling ook weer te voetballen. Door goed over te spelen werd Horst teruggedrongen en waren er doelkansen voor Jelle, Lucas, Damian en Ryan. Het was uiteindelijk Tim die de bal in een streep de kruising in joeg, 2-2. Het spel golfde op en neer: Dinand haalde een bal van onze doellijn en aan de andere kant wist Ryan het net wel te vinden 2-3!

We dachten de buit binnen te hebben, maar dat was te vroeg gejuicht. Horst kwam op 3-3 en het leek op een gelijkspel uit te draaien. Maar toen was daar Damian, die de hele wedstrijd makkelijke ballen niet wist te scoren, en nu juist met zijn hoofd een prachtige voorzet van Ryan afrondde; 3-4! Deze voorsprong hebben we met man en macht verdedigd. Tot opluchting van alles wat blauw wit was, floot de scheidsrechter voor het einde.   

Mannen, we hebben hard samengewerkt en ook zeker goed gevoetbald. En zo hebben we opnieuw een mooie zege geboekt. Deze lijn zetten we natuurlijk door volgende week thuis tegen Barneveld, na de training van Irving.

Remco en Teun

< Unicum 1 verliest vooral van zich zelf Blessure? maak via Unicum direct een afspraak bij Centra Plaza >