Unicum laat op bezoek bij VRC dure punten liggen

23 April, 2019 17:40

Veenendaal

VRC - Unicum

Door een gelijkspel van VRC tegen Woudenberg kon Unicum weer koploper noemen. Maar zelf kwam het na 95 minuten voetbal ook niet verder dan een gelijkspel, waardoor het stuivertje weer is gewisseld. Woudenberg heeft de koppositie weer in handen en unicum moet weer in de achtervolging. Een mooier en vooral spannender slot is er bijna niet mogelijk. Met nog drie wedstrijden te spelen lijkt het dat de kampioenstrijd tussen Woudenberg en Unicum gaat, hoewel AVW'66 nog op het vinkentouw zit.

Unicum greep op bezoek bij VRC afgelopen zaterdag de thuisploeg direct bij de keel, om pas 20 minuten later los te laten. Helaas werd er maar 1 x gescoord waardoor VRC hoop bleef houden op een goed resultaat. Jeremy zette in het begin direct de toon, na een heerlijk actie bediende hij Cees maar zijn vizier stond niet direct op scherp. in de 3e minuut opnieuw Jeremy die dit keer zijn directe tegenstander heerlijk door de benen speelde en Cees op de rand 16 bediende, Nossy kwam onder Cees en rondde de onbedoelde kaats heerlijk af. Na de goal bleef Unicum druk zetten en de-klasseerde VRC. Kansen van Marwin, Arthur en Wesley leidde echter niet tot doelpunten.

Na 25 minuten spelen kwam VRC beter in haar spel en begon duidelijk te geloven dat er meer inzat. Het vleugelspel van Unicum werd voorspelbaar, maar trainer Maurice had geen echte mogelijkheden tot wissels op de vleugels (Quincy haakte in de warming-up af en Sam zat door een bot kneuzing niet eens bij de selectie).  Een schot van 18 meter werd door Mike ternauwernood gestopt en de rebound vanaf 11 meter op miraculeuze wijze door dezelfde Mike naast verwerkt.

In de laatste vijf minuten voor de pauze kreeg Unicum nog twee grote mogelijkheden (overigens had Cees de 2-0 al binnen gekopt, maar die werd door de goed leidende scheidsrechter Raymond Tulen afgekeurd wegens vermeend duwen) eerst werd Marwin diep gestuurd op weg naar de keeper twijfelde hij te veel waardoor hij de bal afkapte en vervolgens breed afgaf, deze mooie counter sneuvelde in schoonheid. In de slot minuut voor rust kreeg Cees nog een behoorlijk kans maar ook hier werd het net niet gevonden.

Na de pauze werd het al snel minder, Unicum ging op twee gedachten hinken en VRC begon er nu echt in te geloven. Mike hield de bezoekers op de been door 1 op 1 fantastisch te redden. Maar in de 68 minuut was het dan toch raak. Heel dom balverlies van Unicum (breedte pass) zorgde ervoor dat via ëén pass een VRC aanvaller weer oog in oog met Mike kwam te staan dit keer werd er niet gefaald 1-1.

Unicum probeerde middels een aantal wissel het tij nog te keren, kreeg zowaar ook nog twee grote kansen maar beide keren pareerde de VRC doelman schoten can Cees. In de 87e minuut gaf Cees nog 1 x alles, maar dit keer dook hij op de middenlijn als een kamikaze naar de bal, gevolg twee man geblesseerd maar Cees zelf was er het ergste aan toe, en snee van en centimeter of 8 in zijn kop en een trip naar het ziekenhuis was het gevolg. Na 9 hechtingen mocht hij weer gaan maar twee weken rustig aan doen na een lichte hersenschudding is het credo.

11 mei wordt de competitie hervat. Dan speelt Unicum thuis tegen VSCO - aanvang wedstrijd 15:00 uur.

< Titel droom ontploft voor v.v. Unicum Unicum 1 grijpt de koppositie >