Unicum langs VSCO'61

2 Mei, 2022 12:22

zaterdag 30 april,

Op een rustig sportpark de Schouw speelde Unicum de 3e wedstrijd in de 3e periode. Waarom over de periode beginnen, omdat dat de enige mogelijkheid lijkt om nog aan promotie te denken. De 2 eerdere wedstrijden werden immers gewonnen dus elke wedstrijd is een finale. Dat betekend dat van de groep totale scherpte wordt verwacht. Vanuit de startblokken was dat in ieder geval wel direct het beeld. De bezoekers uit Oldenbroek werd eigenlijk geen kans gegund. In de eerste tien minuten had Unicum al op voorsprong moeten komen. Maar goed VSCO is normaal een stugge, moeilijk verslaanbare ploeg maar lieten zich vooral in de eerste helft naar de slachtbank leiden. Het was alleen aan de thuisploeg te danken dat het met maar 1-0 stond. Overigens een heerlijke goal, een prachtige diepte pass van Mitchell op Joshua, zijn simpele breedtepass werd door Dyllan op waarde geschat en hij knalde heerlijk droog binnen.

Na de pauze ontstond er plots een ander beeld, althans... Unicum ging slordig met de kansen om en VSCO'61 kroop meer uit haar schulp. In de 63e minuut stond het zomaar 1-1. Moet gezegd worden een prachtige goal. Voor de 1-1 trad de uitstekend keepende , en tot man van de wedstrijd gekroonde Tymo, een paar keer handelend op. Zo bleef de thuisploeg een domper bespaard. Hoewel de ploeg van trainer Eric de Jongh haar rug rechtte, mag de ploeg zich wel aanrekenen dat de 2e helft op de automatische pilot werd gespeeld. Dat is in deze fase van de competitie niet wat de supporters willen zien. Klagen heeft overigens geen zin want de wedstrijd werd toch professioneel binnen gehaald. In de 68e minuut kopt Jason een corner van Dyllan terug waarna Willem Jelle heerlijk binnen kopt 2-1. Het slot akkoord kwam op naam van Quincy die met een simpele voetbeweging de 3-1 op het scorebord zette (assist Willem Jelle).

Volgende week staat de wedstrijd om de 3e plaatst op het programma. Unicum gaat dan op bezoek bij Veensche Boys, die in de titel race eveneens lijken af te haken.

< Contractverlenging hoofdtrainer Eric de Jongh Hoodies voor vrijwilligers >