Unicum met de billen bij elkaar langs sv Lelystad

2 Februari, 2020 06:41

Zaterdag 1 februari 2020

Derby time in Lelystad, v.v. Unicum ontvangt de aangeslagen stadgenoot s.v.Lelystad. Op een lekker vol sportpark de Schouw spoot de wedstrijd uit de startblokken. Quincy van der Leuv opende na 13 seconde de score voor de thuisploeg. Het thuis publiek ging er even lekker voor staan want een monsterzege hing in de lucht. De ongeveer 600 bezoekers werden op hun wenken bediend want in de 7e en 12e minutt slaat Unicum via wie anders dan Cees Toet opnieuw toe en staat de 3-0 al op het scorebord.

Maar direct daarna veranderd het spelbeeld, de jonge ploeg van trainer Meloudi Zaki kroop uit haar schulp en wenste niet op de pijnbank gelegd te worden. Toen in de 16e minuut vermeend buitenspel door de scheidsrechter werd weggewoven kon er een counter ingezet worden die over drie schijven doeltreffend werd afgerond 3-1.

Unicum ging per minuut slordiger spelen hoewel er zo nu en dan nog wel speldenprikjes werden uitgedeeld. In de 31e minuut leek Cees zijn 3e treffer van de dag te scoren maar de scheid floot voor duwen, waardoor zijn goal werd afgekeurd. In de 39e  minuut was er weer slordig balverlies van Unicum zijde, aanvoerder Wesley de Klein moest corrigeren maar raakte bij de actie geblesseerd, na een korte behandeling buiten de lijn kon hij het tot het rustsignaal volhouden.

Na de pauze zonder Wesley die werd vervangen door Jeremy Loos was het spel van Unicum niet van het niveau wat we gewend zijn. Trainer Eric de Jongh probeerde het tij, middels een aantal wissels nog te keren maar het spel werd er niet beter op. Sterker de bezoekers namen meer en meer het heft in handen, dat resulteerde in de 73e minuut in de 3-2, Althans zo leek het maar deze treffer wed afgekeurd wegens buitenspel. In de 75e minuut is het dan toch raak een goede persoonlijke actie in de 16 meter van Unicum valt via de binnenkant van de paal in het doel 3-2. In de 81e minuut lijken de jongens van het Langezand zelfs langszij te komen maar Milan Leibrandt redt formidabel.

De laatste minuten waren vooral spannend maar beide ploegen konden geen potten meer breken. Al met al voor de mede-koploper Unicum een wedstrijd om snel te vergeten maar de punten tellen.

Volgende week vertrekt de bus rond de klok van 12 uur richting Lunteren.

< 10 tot 14 augustus Ajax Voetbalkamp Unicum uit tegen Batavia onbeslist >