Unicum opent het nieuwe seizoen met een overwinning

20 September, 2020 10:50

Oldenbroek zat 19 september. OWIOS - Unicum

Opstelling OWIOS - Jacco van Olst, Dennis de Boer, Joey Mensink, Corne Hamelink, Gerdo van 't Hul, Erik van Haagen, Mike Bastiaan, Hendrik Uitslag, Bennie Veldhoen, Mike van 't Oever, Rik Stouwdam

Opstelling Unicum - Milan Leibrandt, Cliff de Brons, Timothy Fechter, Yorik Hogetoorn, Sam Osei, Wesley de Klein, Dylan Landser, Redwane Hammouchi, Willem Jelle Bos, Quincy van der Leuv en Cees Toet.

De bezoekers begonnen aardig goed aan de wedstrijd, er werd hoog druk gezet en OWIOS voelde zich direct bij de spreekwoordelijk keel gegrepen. De eerste echte kans kreeg Unicum in de 6e minuut, Redwane speelde Cees over de grond in en liep achter zijn bal aan, inplaats van te kaatsen wipte Cees de bal voor zich zelf op en knalde uit de draai hard op de goal. Maar doelman van Olst stond op zijn post. Overigens bleek hij later de kwelgeest van Cees te worden want zeker vier inzetten van de Unicum topscoorder werden vakkundig gepareerd. Hoewel OWIOS totaal onmachtig was werd het spel van Unicum naarmate de wedstrijd vorderde niet echt beter. Veel spelers hadden moeite met het stroperige veld. Hoewel we als bezoekende partij wel de complimenten willen geven voor de fantastische natuur grasmat.

In de 29e minuut legde Unicum eindelijk een aanval uit het boekje op de mat. Dylan bediende de opgestoomde Sam, die op weg naar de achterlijn achteloos 2 man voorbij snelde, zijn lage teruggetrokken bal werd door Quincy op waarde geschat maar helaas verkeerd geraakt, met enig fortuin schoot een OWIOS verdediger de bal van dichtbij over zijn eigen doellijn. Er ontstond nog wel een hilarisch moment omdat ed grens van OWIOS vlagde voor buitenspel 0-1. Na de goal dacht het meegereisde Unicum publiek dat de schouwbewoners eenvoudig zouden uitlopen. Maar Unicum speelde slordiger en slordiger overigens zonder dat OWIOS hier ook maar één keer van wilde of kon profiteren. De Unicum goalie Milan heeft voor de pauze niet één redding te hoeven verrichten. Gelukkig bracht een persoonlijke bevlieging van Willem Jelle de lucht die Unicum aan het einde van de wedstrijd nog nodig had. In de 16 meter ontving hij de bal, in plaats van een combinatie op te zetten koos Willem Jelle voor een persoonlijk actie. Hij passeerde twee man en vervolgens ook nog de keeper om de bal daarna in het lege goal te tikken. Voor de ouderen onderons was dit een actie van het slangenmens Rob Rensenbrink, maar goed voor de jongeren onder ons "Zlataniaans" 0-2 wat ook de rust stand was.

Na de pauze werd er minder en minder geconcentreerd gespeeld waardoor OWIOS wat beter in de wedstrijd kon komen. Direct na de pauze moest Milan al direct twee keer redding brengen. Daarna ging de OWIOS storm ook weer snel liggen maar Unicum deed veel en veel te weinig met de ruimte die het kreeg. Toch had de ploeg van trainer Eric de Jongh de trekker minimaal 3 á 4 keer extra moeten en kunnen overhalen. Ook de vier wissels die gaande weg het tweede bedrijf het veld in kwamen konden het verschil niet maken. Steker in de 91e minuut maakte de thuisploeg nog de aansluitingstreffer. 1-2. Maar gevaar daarna werd er ook niet mer gesticht. Al met al prima om te beginnen met een overwinning. Unicum bleek na afloop de enige ploeg die UIT de volle buit heeft gepakt. Na afloop van de wedstrijd kondigde de speaker van OWIOS aan dat er vandaag weer WALKING VOETBAL was op het sportpark, op basis van de 2e helft kunnen we rustig stellen dat er in Oldenbroek al genoeg walking voetbal is geweest voor één weekend.

Opvallende zaken; Melvin Spanhak die de laatste weken goed speelde moest zaterdagmorgen mededelen dat hij niet kon spelen en bleef thuis. Cornell Balk viel in de 65e minuut in aan OWIOS zijde en mag zich ondanks zijn korte speeltijd de beste man van OWIOS noemen. Goede speler met veel snelheid die ook nog bij de goal betrokken was. De wissels aan Unicumzijde waren Willem Jelle en Redwane verlieten in de 72e minuut het veld en voor hen kwamen Dylano van den Anker en Joshua Tijdens (gelukkig weer fit) en in de 83e minuut gingen Quincy en Dylan naar de kant voor Niels van der Zaal Darryl van den Anker.

Volgende week ontvangt Unicum thuis de Valleivogels die thuis met 3-1 van Renswoude hebben gewonnen. De wedstrijd begint om 15:00. We willen bij deze ook direct onze en de bezoekende supporter vragen om de corona regels in acht te nemen door langs de lijn keurig 1,5 meter afstand te houden. Tot volgende week

< Ruime zege Unicum 1 unicum 1 in beker door naar de volgende ronde >