Unicum uit tegen Batavia onbeslist

25 Januari, 2020 21:16

Zaterdag 25 januari 2020

De laatste wedstrijd van de eerste competitie helft was een ware kraker Batavia ontving als koploper de runner-up v.v. Unicum. Onder een grote publieke belangstelling stond de "nieuwe derby van Lelystad" onder leiding van een onafhankelijk arbitraal trio. Na een prachtige vuurwerkshow  floot de scheids om 15.02 voor aanvang wedstrijd.

Batavia schoot uit de start blokken, op het belachelijke slechte veld hadden de spelers van Unicum het gevoel dat zij schaatsen on der hun voeten hadden. Helaas luisteren de spelers van tegenwoordig iets te weinig naar de oude rotten rondom de club want een speler of vief had het juiste schoeisel aan. Maar goed dat was nier de reden dat Unicum het eerste kwartier werd terug gedrongen! Batavia heeft een levensgevaarlijke voorhoede en dat werd snel duidelijk. Unicum stond direct onder druk en in de 10e minuut werd de 3e corner al weggeven, die werd nog afgeslagen maar de bal kon opnieuw ingebracht worden, helaas voor Unicum twijfelde de overigens zeer goed keepende Milan één moment waardoor oud Unicummer Pim Herrewijn de 1-0 op het scorebord kon zetten. Unicum raakte niet van de wijs en onder aanvoering van de puik spelende Wesley de Klein en Mitchell Kappenberg werd de controle na een kwartier terug gepakt. Unicum liet een aantal zeer goede aanvallen zien waarin Dylan, Dylano en Quincy hoofdrollen vervulde maar in de eindfase van de aanval kwamen we steeds scherpte te kort. Quincy had een grote kans op aangeven van Dylano zag zijn schot door Batavia doelman Roy Grinwis gestuit worden. Even later draaide Mitchell een bal heerlijk richting tweede pal uit een toegekende vrije trap, topscoorder Cees die het ook moeilijk had op het zware veld schampte de bal in plaats van een vol op zijn kop te raken anders was de 1-1 een fet geweest. In de 35e minuut had Unicum weer een heerlijke aanval die bij Dylan eindigde maar zijn inzet werd op de lijn gepareerd door de Batavia doelman. In de rebound kreeg Dylano de bal zijn voorzet werd door een Batavia verdediger geraakt waardoor de bal in de goal leek te verdwijnen, miraculeus leek de bal van de lijn gehaald te w orden maar het gelijk van een onafhankelijk trio werd niet gelogenstraft.  De grens wees gedecideerd naar de middenstip 1-1. De goed leidende scheidsrechter verzuimde vlak voor rust Stefan Vlietstra zijn 2e gele kaart te geven, dat zou achteraf zeker bepalend voor de wedstrijd zijn geweest.

Voor de pauze had Unicum zeker op voorsprong kunnen komen maar ze verzuimde in de laatste fase van de aanval de juiste keuze te maken. 1-1 was een terechte ruststand. na de pauze schoot Unicum uit de startblokken maar ook nu was men in de laatste fase niet scherp genoeg.   Batavia nam langzaam het heft in handen waardoor Unicum het moeilijk kreeg. Minuut 62 kon Mitchell zich onsterfelijk maken door een vrije trap vanaf een met of 22 in de goal te krullen maar helaas belande zijn trap op de lat.  In de 72e sloeg het noodlot toe aan Unicum zijde wederom een oud Unicum speler, Youssof Tokhi schoffelde Mitchell onderuit en hij kreeg direct geel maar Mitchell meende verbaal te moeten reageren waardoor de scheids direct rood aan de overigens goed spelende Mitchell voorschotelde. Een enorme domper. Na de rode kaart stond Unicum enigszins met de rug tegen de muur, Batavia kreeg via Guido Pauw meerdere (kop) kansen uit corners) en Youssof twee goede mogelijkheden,  maar Milan stond op zijn post. Ook Joy Schoonhoven kreeg aan Batavia zijde nog een goede mogelijkheid maar opnieuw pareerde Milan uitstekend. Cliff de Brons (unicum) kreeg vlak voor tijd een lekkere kop kans maar zijn inzet verdween te hoog over. 3 minuten voor tijd meende een supporter nog wat voorwerk af te steken waardoor de scheid de boel tijdelijk stillegde. Na een korte afkoelperiode kwamen beide ploegen weer het veld op maar de uitslag veranderde niet meer. Einduitslag 1-1. 

Beide ploegen waren na afloop gematigd tevreden. De competitie is op de helft en Batavia, Merinos en Unicum staan ongelofelijk dicht bij elkaar waar Dronten nog steeds een outsider is. Overigens kon Unicum na afloop ook nog een mooi nieuwtje bekend maken. Lelystedeling Joshua Tijdens ruilt vanaf het nieuwe seizoen sdc Putten in voor de blauw Witte leeuwen van v.v. Unicum.

Volgende week 1 februari staat er voor Unicum opnieuw een derby op het programma, dan komt sv Lelystad (die 4-0 wonnen van hun direct concurrent in de strijd tegen degradatie) naar sportpark de Schouw. de wedstrijd begint volgende week om 15:00 uur.

Opstelling Unicum Milan, Xaverio, Cliff, Wesley, Sam, Arthur, Mitchell, Dyllan, Quincy, Dylano, Cees - Wissels Melvin voor Xaverio, Nossy voor Dylano en Jeremy voor Quincy/ 

< Unicum met de billen bij elkaar langs sv Lelystad Vv Unicum begint het gouden jubileum jaar goed! >