Unicum walst over sv Lelystad

22 September, 2019 10:51

Zaterdag 21 september,

De derby van Lelystad die na 90 minuten eigenlijk geen derby bleek te zijn. Uiteraard speelde twee ploegen uit dezelfde stad een wedstrijd regen elkaar maar van een broederstrijd was dit keer geen sprake. 

Trainer Eric de Jongh let zijn ploeg in de volgende opstelling aan de aftrap verschijnen. Jordy (K), Melvin, Cliff, Daimy, Darryl, Arthur, Wesley, Dyllan, Dylano, Quincy en Sam. Op de bank zaten Mitchell, Cees (beide zijn na blessures weer inzetbaar) Darshan, Xaverio en Milan.

Unicum opende slordig en nerveus. Het leek of de jongens die overschrijving van sv Lelystad naar Unicum hadden gemaakt bloed nerveus in het veld stonden. De eerste kans was dan ook voor de thuisclub maar de bal kon ternauwernood geblokt worden. Unicum speelde aanvallend wel aardig maar op de goed ogende maar stroperige grasmat was het tempo wat aan de lage kant. In de 18e minuut kreeg Dylano het even op zijn heupen. Op de achterlijn had hij vanuit stilstand een onnavolgbare passeerbeweging in huis waarna hij direct met een goede voorzet Quincy -  de topscoorder van de voorbereiding - bediende, een prima kopbal en de 0-1 stond op het bord. In de 25e minuut zet Unicum goed druk waar de jonge onervaren verdediging van in de war raakt. Quincy veroverd de bal snijd de 16 meter in en trekt terug, Dyllan raakt de bal half maar Dylano is er als de kippen bij om de keeper en een verdediger uit te spelen en de 0-2 binnen te tikken.

Niet veel later zoekt Dylano opnieuw zijn directe tegenstander op maar nu wordt hij op zo'n 25 meter neergelegd. De toegekende vrije trap wordt door Dyllan heerlijk bij de tweede paal gelegd en Wesley kopt lekker diagonaal binnen 0-3. Vijf minuten voor rust zet Unicum weer aan, Sam versneld loopt zijn man eenvoudig voorbij, bediend vervolgens Quincy die zijn 2e van de dag binnen tikt. 0-4 is ook de ruststand.

Na de pauze verwacht het publiek een voetbalshow maar die komt er eigenlijk niet. Unicum speelt de bal rustig rond maar de echte wil lijkt te ontbreken. Al snel lopen Cees en Mitchell warm, maar pas na 20 minuten komen zij in het veld. Dat brengt direct meer gif in de ploeg. Darryl die prima speelde gaat eraf voor Cees waardoor Quincy naar de linksbuiten verhuist en Sam linksback gaat spelen/ Daimy moet er af voor Mitchell waardoor Dyllan centraal in de verdediging gaat spelen en Mitchell op het middenveld.

De aanvallen van Unicum lopen direct wat soepeler en het vuur lijkt terug in de ploeg te komen. Binnen vijf minuten staat de 1e treffer van het seizoen alweer op het scorebord. Na goed doordekken van Wesley en een puike voorzet knalt Cees eenvoudig binnen 0-5. Niet veel later produceert Quincy een matig schot maar de keeper van gastheren dook er finaal overheen 0-6.

In de 81e minuut loopt een puike aanval bijna uit het boekje, Mitchell geeft met gevoel een heerlijke bal in de diepte aan Wesley, die bedient vervolgens Quincy maar zijn voorzet bereikt Cees niet, echter de bal wordt wel heel matig uitverdedigd waardoor de Sam de rebound hoog in het dak van het doel knalt. 0-7. Leuk detail in het tweede seizoen bij Unicum scoort Sam zijn eerste treffer.  Het slot akkoord is voor Cees, wederom een lekkere aanval Quincy komt in de bal, kaatst op Mitchell, Sam sprint over Quincy heen en krijgt de bal heerlijk op maat van Mitchell vervolgens zet hij heerlijk voor en Cees kopt zijn 2e van de dag binnen 0-8.

Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter de Gier af en was er aan sv Lelystad zijde vooral gelatenheid en aan Unicum zijde gematigde tevredenheid. Een 0-8 overwinning om de competitie te starten staat prachtig maar de uitslag had veel hoger uit kunnen vallen. Volgende week speelt Unicum thuis dan wordt er om 15 uur afgetrapt tegen de Merinos uit Veenendaal. Ook zij hebben hun eerste potje gewonnen dus dat wordt direct een krachtmeting.

 

< VV Unicum JO9-3 - VV Unicum JO9-4 VVOG - VV Unicum JO9-4 >