Unicum wint 2e beker duel

6 September, 2020 09:29

Na het gelijkspel van vorige week tegen asv Dronten stond deze week de bekerwedstrijd tegen IJVV op het programma. Na een uitstekende trainingsweek waarbij de intensiteit lekker opgevoerd kon worden had trainer Erik de Jongh alle vertrouwen in een goede afloop. Met een schat aan ervaring naast zich op de bank (Sam Osei, Quincy van der Leuv, Mitchel Kappenberg , Niels van der Zaal en jonge hond Robin Bout) startte Unicum in de volgende opstelling;

Milan (K), Yorik, Cliff, Melvin, Darryl, Wesley, Timothy, Dylan, Willem Jelle, Redwane, en Cees weer in de spits. De wedstrijd begon zoals wel vaker de afgelopen weken rommelig, maar Unicum zette de thuisploeg wel direct onder druk. daar wisten de gastheren niet direct raad mee. Het leverde direct ook een paar mogelijkheden op. Maar eerst tikte Cees een bal van dichtbij in de handen van de keeper en iets later kopte hij net niet krachtig genoeg. Na een kwartiertje kreeg Unicum meer controle en werd de bal vaak rustig van voet naar voet getikt. Het was dan ook niet vreemd dat vanuit de omschakeling de bal diep op Cees werd getrapt, door-koppend bracht hij Dylan in stelling en die ronde met links in de korte hoek goed af, 0-1.

IJVV bkwam als thuisploeg ook wat beter in het spel en binnen 5 minuten resulteerde dat in twee aardige kansen waarbij de paal en verdedigend kunst en vliegwerk toch het Unicum doel schoon hielden. Eigenlijk had de thuisploeg niet veel in te brengen. Het is dat de schouwbewoners slordig met de kansen en mogelijkheden omgingen anders was de stand vóór de rust al minstens 4 of 5-0 geweest. Maar goed de wedstrijd loopt zoals hij loopt. Wesley speelde weer vertrouwd op het middenveld en dat dat naar behoren. Cliff speelde verdedigend zo goed als foutloos en durfde naarmate de wedstrijd vorderde ook regelmatig in te schuiven. Melvin speelde als centrale verdediger zeer geconcentreerd en Darryl in de rol van Sam kwam net zo vaak naar voren stomen maar helaas was zijn voortzetting niet altijd even gelukkig, maar ook hier kan niet anders gezegd worden dat hij zijn rol prima invulde. Tenslotte de rechtsback, Yorik dit jaar nieuw bij onze ploeg maar door zijn verleden in de jeugd bij Unicum toch geen onbekende is als rechtsback een echte aanwinst, zijn duel kracht en snelheid maakt hem in het Unicum spel de back die we nodig hebben, prima!!

In de 35e minuut kraag Unicum terecht een vrije trap aan de de linkerkant van het veld, de bal werd door de ijverige Willem Jelle met gevoel ingedraaid en wie anders verlengde de bal het doel in, uiteraard Cees. 0-2. Na de goal had Unicum de volledige controle, IJVV moest steeds vaker naar de botte bijl grijpen, dat speelde Unicum alleen maar in de kaart. Voor de pauze werd er niet meer gescoord.

Na de pauze kwamen Mitchell, voor Timothy, Sam voor Darryl en Quincy voor Wille Jelle. Bij vlagen speelde Unicum heerlijk ontspannen combinatie voetbal maar af en toe verzande het ook in slordig spel door te snel de aanval te willen kiezen. Een batterij aan kansen werden echter niet verzilverd. Want met de scherpte die je zou mogen verwachten hadden Dylan (2x) Quincy (2x) en Niels (ingevallen voor Cees) ook minimaal 2x moeten scoren. Maar goed een 0-2 overwinning is prima in deze fase van het seizoen. Volgende week kan Unicum zich via een gelijkspel in en tegen v.v Hierden plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB beker. De week erna start Unicum de competitie met een uitwedstrijd bij OWIOS te Oldenbroek.

26 September is de hoofdmacht weer voor eigen publiek te bewonderen.

< unicum 1 in beker door naar de volgende ronde CORONA PROTOCOLLEN KNVB >