Voetbalvereniging is een ecosysteem op zich zelf

15 Augustus, 2020 10:32

v.v. Unicum als middelpunt van alle leden. Dat lijkt mij een mooie zin om dit stukje te beginnen. Hopelijk ook direct stof tot nadenken. Vele van onze leden verwachten een hele hoop van onze de vereniging. Dat is in veel gevallen ook volkomen terecht maar vaak toch ook niet. Alle leden zijn in principe evenveel verantwoordelijk voor het wel en wee van de vereniging. Uiteraard er is een groep mensen die wat meer op de voorgrond treed, zij bemensen een commissie of zijn middels de algemene ledenvergadering  (ALV) gekozen als bestuur. Het bestuur heeft de dagelijks leiding in handen maar kan door diezelfde ALV ter verantwoording worden geroepen. Het is bijvoorbeeld zelfs zo dat grote uitgaven door de ALV goedgekeurd moeten worden alvorens het bestuur kan handelen. Dus iedereen individueel lid van de vereniging kan op deze wijze zijn invloed uit oefenen.

We hebben met elkaar wel een aantal spelregels afgesproken, zo is het uiteraard gebruikelijk dat u als lid contributie betaald. Van dit geld worden ondermeer de selectietrainers betaald of worden er allerlei materialen zoals ballen, hesjes en pionnen aangeschaft. Maar de vereniging dient ook huur te betalen voor het gebruik van het sportpark. Als leden hebben we daarentegen met z'n allen de plicht om het sportpark netjes te houden (dit laat overigens regelmatig te wensen over). Om terug te gaan naar de titel heeft de vereniging de beschikking over een fantastisch clubgebouw (in eigendom) hier zijn o.a. de kleedkamers en  de kantine in gevestigd. De kantine is ook een hele belangrijke inkomstenbron voor de vereniging om de exploitatie rond te krijgen. Bijna alle leden kopen wekelijks een bakje koffie, flesje fris of een biertje en als vereniging zijn we hier bijzonder content mee. hier werkt het "eigen" ecosysteem als vanzelf.

Voor een vereniging zijn sponsoren ook onmisbaar, zij verzorgen met z'n allen een financiële ondersteuning waardoor veel team in gesponsorde kleding kunnen voetballen. Uiteraard geeft de vereniging hier zoveel mogelijk voor terug in de vorm van reclame (borden, doeken, shirtsponsoring, sponsoravond/bijeenkomsten etc..). Maar sponsoring aan de vereniging wordt ook gedaan omdat de sponsor een enorme gun-factor heeft richting vereniging. Als v.v. Unicum zijn wij bijzonder content met al onze sponsoren en prijzen wij ons gelukkig met de trouwheid en de duur van de sponsoring. Hulde op dit gebied voor alle bedrijven die ons ondersteunen. Wat kunnen wij als leden doen om ook hier het ecosysteem goed te laten werken? Het antwoordt is eigenlijk heel simpel probeer als je wat nodig hebt eerst bij onze sponsoren te kijken of zij iets kunnen betekenen. Uit eigenervaring weet ik dat het wordt gewaardeerd en vaak ook een gunstigere prijs oplevert. We kunnen natuurlijk niemand verplichten maar aan onze sponsoren denken en hen een kans geven zou heel prettig zijn, hiermee is ons ecosytsteem ook weer intact.

Unicum heeft ook een sponsorcontract met een kledingmerk. Robey Sportswear heeft een contract gesloten met de vereniging om nu nog 5 jaar kleding aan de vereniging te leveren. Qua uitstralingen, kwaliteit en prijs  zijn we als vereniging bijzonder in onze nopjes. Robey heeft middels de Teamwear specialist een agent die bij ons op de club een winkel heeft waar alle wedstrijd en trainingskleding gekocht kan worden, compleet met clublogo, nummers etc... Het komt weleens voor dat u op het internet zoekt naar Robey kleding, ik zou u willen vragen als u wat gevonden heeft om dat ook bij Sander Gaasenbeek of zijn vader Hans (zij bedienen de winkel de Unicum corner) navraag te doen. `In 99 van de 100 keer kunnen zei tegen dezelfde voorwaarden leveren. Op die manier is de cirkel weer rond en profiteert de vereniging (waar u ook onderdeel van uitmaakt) ook optimaal van de samenwerking met Robey en de Teamwear specialist. Overigens is er sinds deze week een eigen Unicum kleding website in de lucht waar u direct via de juiste weg kleding kunt bestellen https://unicumlelystad.clubwereld.nl

Het seizoen staat in deze onzekere tijd weer op het punt van beginnen. De vereniging heeft door de Corona-crisis best een flinke tik opgelopen. Niets om medelijden mee te hebben, we zijn een gezonde club die deze klap goed heeft kunnen opvangen. Helaas hebben sommige van onze sponsoren het lastiger of zelfs ook moeilijk, hen wens ik vanaf hier veel sterkte en veerkracht. Met het nieuwe seizoen voor de deur wil ik alle leden wel vragen om zich aan de regels te houden. De kantine is nu meer een doorloop route geworden, waar uiteraard een consumptie kan worden gehaald maar hangen in de kantine met te veel mensen zit er niet in. Bij binnenkomst vragen wij uw handen te wassen, uw naam en telefoonnummer te noteren en vooral ook uw plastic glazen en of patatpakjes direct in één van de containers te deponeren. Er zijn al meerdere verenigingen getroffen door Corona, zij moeten opnieuw op slot. Dat willen wij sowieso proberen te voorkomen. Gebruik uw gezonde verstand dan heb ik vertrouwen dat het goed komt.

Wij hebben met z'n allen een prachtige vereniging, wij kunnen trots zijn. Laten we met z'n allen de schouders eronder zetten dat dit zo blijft. De club staat zo in de schijnwerpers, vele willen bij ons voetballen en helaas hebben we niet voor iedereen plek, de wachtlijsten zijn overvol. Dat is helaas een luxe positie, het is dus niet voor iedereen vanzelfsprekend om bij onze mooie vereniging te mogen voetballen. Besef dat ook als je lid bent en straal uit dat je graag bij de mooiste club van Lelystad wil horen.

Ik kan, namens het bestuur, zeggen dat wij bijzonder trots zijn op al onze leden. Heeft u vragen, wil u zich inzetten voor de club. Op donderdagavond en zaterdag zijn bestuursleden en commissieleden bijna altijd aanwezig om u te woord te staan. Op naar een mooi jaar.

#staysafe#staystrong#netsportpark#metz'nallen#unicuminjehart#plezier#resultaat#voetbalacadmie#succes#lerenwinnen#winnen#blauwhart#unicuminjehart

 

 

 

 

< Prima eerste oefenpotje Unicum 1 bij TOV Baarn Kleding online bestellen via Webshop >