VV Unicum JO9-4 - Hulshorst

9 September, 2019 15:38

Poulefase bekertoernooi.

Team: Justin, Lennox, Mees Mol (2 x 5 minuten inzetbaar), Mees Mort, Nilo, Owen, Tijl, Yervano (geblesseerd, afwezig) en Xavian.

Na de euforische start van het seizoen met een 0-8 winst op ASVD, waren de verwachtingen hoog gespannen voor het tweede duel van Unicum JO9-4 in de poulefase van het bekertoernooi.

Ondanks de hoge verwachtingen was er toch enige terughoudendheid, vrij onverwachts is één van de spelers en vriend, Eli, naar een ander team overgezet. Is het team in staat om dit gat op te vangen?

De tegenstander uit Hulshorst werd direct na het fluitsignaal flink onder druk gezet door het jonge team uit Lelystad. De keeper van Hulshorst liet blijken zijn doel niet zonder meer te willen laten vullen met ballen en wist met enkele goede reddingen deze ballen dan ook uit het net te houden.

Sporadisch kwam het team van Hulshorst er toch gevaarlijk uit en dan met name via de kleine dame met bril. Zij liet zien over een erg goede techniek te beschikken en wist daarmee de verdediging van Unicum te verrassen. Helemaal nadat zij ook de openingsgoal van de wedstrijd voor haar rekening nam. Een prima knal in de rechter bovenhoek onhoudbaar voor Owen, 0-1!

Unicum leek door de goal wat van slag want niet heel veel later lag de 0-2 achter in het net. Heeft het gemis van Eli dan toch impact gehad op het team? De daaropvolgende aanvallen en kansen van Unicum werden niet benut, de paal en lat werden enkele malen getoucheerd, of de bal werd gekeerd door de prima doelman van Hulshorst. Mees Mol viel op in deze fase van de wedstrijd en probeerde wat te forceren in de korte tijd die hij mocht spelen. Na 20 minuten voetballen (de 10 minuten time-out werd dit keer niet toegepast) stond de 0-2 nog altijd op het scorebord.

Rust...

De tweede helft liet een heel ander beeld zien. Daar waar de schoten in de eerste helft net naast, over, op de paal, op de lat of gekeerd werden, waren enkele van deze schoten nu wel raak. Het gegeven dat JO9-4 over een flinke dosis veerkracht beschikt is een hele fijne constatering.

De 1-2 werd vroeg in de tweede helft binnen geschoten dankzij een harde lage pegel van Nilo.

Na een pas van Xavi kon Mees Mort aan de rechterkant opstomen en wist hij fraai af te ronden met een diagonaal schot hoog langs de keeper, 2-2. Daarmee was de stand gelijk getrokken. Het begon te lopen aan Unicum’s zijde en leek Hulshorst niet meer bij machten het tij te keren.

Nilo mocht de 3-2 voorsprong voor zijn rekening nemen. Kort daarna was het Xavi die aan een fraaie rush begon en Nilo op zijn wenken bediende, 4-2.

Het slot van de wedstrijd werd opgeluisterd met een frummel-goal nadat Justin, Lennox en Tijl gedrieën een poging waagden de bal in het net te krijgen. Uit eindelijk was het Tijl die de bal het laatste zetje mocht geven 5-2.

Zoals het team zich vandaag tijdens de tweede helft wist terug te vechten is heel mooi om te zien. Spelers, coaches, trainer natuurlijk de aanhang, waren heel trots op deze prestatie. Een achterstand zo ombuigen naar winst vraagt geduld, discipline en geloof van de spelers. Het vertrek van een speler en vriend kon de balans in het team gelukkig niet al te veel verstoren. Met deze winst lijkt de knockout fase voor de beker binnen handbereik. Op naar VVOG.

< Opnieuw een goede oefenzege voor Unicum 1 Unicum 1 en 2 al door in de beker >