V.V. Unicum JO9-4 – S.V. Lelystad JO9-3

10 November, 2019 09:01

Team: Justin, Lennox, Mees Mol, Mees Mort, Nilo, Owen, Tijl, Yervano en Xavian.

Derby’s, het duel winnen van je grote concurrent binnen je eigen stad, de onderlinge strijd en emotie, de fanatieke aanhang. Mooiere affiches zijn er eigenlijk niet. Toch is er nog één overtreffende trap, de blauw tegen rood derby! Wie kent ze niet:
Manchester City - Manchester United, Inter Milaan - AC Milaan, Everton - Liverpool, Spakenburg - VV IJsselmeervogels en VV Unicum - SV Lelystad, de blauwen tegen de roden.
De twee clubs uit Lelystad met een rijke voetbalgeschiedenis, staan vandaag weer tegenover elkaar, altijd beladen duels. Bij het zien van elkaars clubkleuren stijgen de emoties en wordt de inzet door spelers van beide teams extra opgeschroefd. Het gevoel de wedstrijd te winnen van je stadsgenoten is heerlijk. De beleving, de kleine pesterijtjes voorafgaande aan de wedstrijd tussen vrienden, klasgenootjes en ouders onderling, zorgen altijd voor een extra dimensie. Zo hebben Lennox, Mees & Mees, klasgenoten spelend in het team van SVL. De opmaat voor een spannend en leuk duel.
De jongens van JO9-4 zijn erop gebrand om SVL het vuur aan de schenen te leggen. De voorbereidingen waren uitstekend. Het team is nog ongeslagen in zowel beker als competitie en wist vorige week een nog ongeslagen tegenstander met 14-2 naar huis te sturen, een doelpunten record voor dit seizoen. Het samenspel wordt alsmaar beter, de spelers en het vertrouwen in elkaar blijft groeien. Fantastisch om te zien. Grote complimenten aan de trainer Raynor en de begeleiding van Britt en Christina die er samen werkelijk een goed team van hebben weten te maken.

Het is druk langs veld 3 van VV Unicum. Veel fans van beide elftallen zijn aanwezig die het soms wat tegenvallende fluitje van de scheidsrechter om 10:00 uur hoorde afgaan voor de start van de wedstrijd.
Beiden teams zijn gebrand op een snelle goal en die goal valt al in de eerste minuut. Mees Mol met een hele fijne lange pass op Tijl die hem vervolgens met rolletje langs de keeper in het doel weet te krijgen. 1-0 voor de thuis spelende ploeg, wat een start!
Er volgen hele mooie duels en ontzettend goed samenspel van JO9-4. Halverwege het eerste kwart weet Mees Mol vanaf achteruit de bal voor Mees Mort zijn voeten te leggen. Een korte snelle sprint van Mees Mort en een hard schot rechts langs de kansloze doelman van SVL leidt tot de 2-0.
Kort na de 2-0 is het Giono die een goal voor zijn club SVL afgekeurd ziet worden. Scoren direct vanuit de intrap is helaas niet toegestaan zonder eerst in te dribbelen. De klasgenoot van Mees & Mees baalt terecht aangezien de bal fraai het doel in vloog.
Het einde van de eerste 10 minuten nadert Unicum zet nog een keertje aan. De spelers hebben heel goed oog voor elkaar. De bal wordt veroverd door Justin die hem afgeeft aan Nilo. Mees Mort rukt op van rechts, gezien door Nilo en na een fijne pass kan Mees rustig zijn hoek uitkiezen. Hard laag schiet hij hem diagonaal langs de keeper de verre hoek in, 3-0.
Tegenover de drie goals en de afgekeurde goal kon SVL niet heel veel neerzetten. VV Unicum geeft geen kansen weg. Positioneel en op technisch vlak is Unicum een stuk verder dan haar opponent.
Time-out
Na de korte onderbreking ging JO9-4 op dezelfde voet verder. Door een fantastische aanval over meerdere schijven werd SVL helemaal uit elkaar gespeeld. Zowel de assist van Nilo als de goal van Lennox waren een fraaie afsluiting, 4-0.
SVL leek geknakt, de goals volgden snel in dit kwart. Nilo mocht de 5-0 aantekenen na een assist van Yervano. Vervolgens was het aan Yervano zelf, die na een hele mooie lange bal van Mees Mol, de 6-0 mocht maken. Mees Mol maakte daarmee al zijn derde assist van de wedstrijd, met recht een kwaliteit te noemen van Mees.
Ondanks sterk verdedigen van Justin en goed keepers werk van Owen was daar opeens een doelpunt voor de hard werkende Giono van SVL, 6-1.
Als afsluiting van de eerste helft kreeg Mees Mort een mooie assist van Justin onder controle, hij zocht zijn directe tegenstander op die hij met een sterke actie omspeelde, de weg vrij om de keeper met een laag hard schot, links in de hoek te verschalken, 7-1 en daarmee een hattrick volbracht.
Rust
Aanwijzingen zijn niet nodig, de jongens van Unicum zijn heer en meester en dartelen met veel plezier over het veld.
Het is een schiettent geworden. Het fantastische combinatie spel wordt wat losgelaten, iedereen wil zijn doelpuntje meepikken. Medelijden met de tegenstander hebben ze niet, de derby winnen en het doelpunten record verbreken is het streven.
De 8-1 wordt door Justin gescoord via een sliding in het goal. Mees Mort schampt de paal met een schot van ver. Een knappe dribbel van Lennox, met een speler die een kop groter is dan hijzelf hijgend in zijn nek, weet hij sterk achter zich te houden. Een droge knal van Lennox, 9-1.
Na een te korte uittrap van de doelman van SVL pikt Mees Mort de bal op en schiet via een kluts deze het doel in, 10-1. Vervolgens is het aan Nilo om vanaf rechts de 11-1 aan te tekenen met een schot over de keeper heen.
Time-out
Net als vorige week trekt Owen zijn keeper handschoenen uit voor het laatste kwart. Nilo neemt het stokje van Owen over. In de wedstrijd tegen Dos Kampen wist Owen gelijk het net te vinden. Lukt dit vandaag weer?
SVL heeft het heel zwaar maar het lichtpuntje is toch wel Giono. Hij blijft gaan en krijgt zijn derde kans van de wedstrijd. Na een verdedigende fout van Mees Mort en Justin komt Giono helemaal vrij voor het doel, 11-2.
Direct na de aftrap verovert Mees Mort de bal, geeft deze strak in de loop mee aan Owen. Hij twijfelt niet en schiet de 12-2 binnen. Net als vorige week toont Owen aan ook als aanvaller goed te zijn. Het mooie is dat meneer de drie daarop volgende goals ook op zijn naam schrijft! De 13-3 na assist van Xavian, de 14-3 na een sterke rush van Xavian en haarfijne pass en ook de 15-2 schrijft hij op zijn naam na wederom een lange bal van Xavian. Tijdens de feestvreugde van de toch wel opmerkelijke scoringsdrift van Owen kan Tijl zijn broek niet meer aanhouden. Bijzonder taferelen op het veld... En het doelpunten record in één wedstrijd is daarmee gebroken.
In het vervolg van het laatste kwart toont Nilo aan een uitstekende keeper te zijn door in een één op één situatie knap redding te bieden op een schot van SVL. Tot slot is het Xavian die een zeer verdiende goal mocht opschrijven na een fantastische dribbel, 16-2.

“HET.IS.TIJD!” schreeuwt de scheids, het eigen meegebrachte scheidsrechtersfluitje weigert wederom dienst. De wedstrijd werd afgesloten met penalties waarna de derby beëindigd werd met sportieve felicitaties.
Het was een wedstrijd die eigenlijk geen wedstrijd was maar toch voelt het afdrogen van je tegenstander in sommige gevallen wel erg lekker.
De eerste helft toonde het ‘nieuwe’ VV Unicum JO9-4 voetbal met sterk positiespel, hoge druk op de helft van de tegenstander en een scoringsdrift waar menig ploeg jaloers op zou zijn. Mega trots op de vooruitgang die de ploeg heeft gemaakt!

< Wedstrijd shirts weer leverbaar Algemene ledenvergadering maandag 25 november 2019 >