v.v. Unicum legt Lelystad'67 eenvoudig over de knie

11 Oktober, 2020 12:18

Zaterdag 10 oktober,

Deze datum stond met de bekende 'blauw" viltstift omcirkeld in de voetbal agenda van het seizoen 2020_21. De Lelystadse derby Blauw vs. Rood stond geprogrammeerd. Normaal gesproken staat deze datum garant voor veel publiek, rijkelijk vloeiend bier, snacks uit de frituur en na afloop ongeacht het resultaat een zanger die lekker de sfeer opklopt waardoor het nog lang gezellig blijft op het Sportpark de Schouw. Helaas lijken deze tijden inmiddels vervlogen. Daarnaast houd één ieder die bij voetbal een warm gevoel krijgt zijn hart vast wat Rutte en de Jonge dinsdag weer gaan vertellen. Maar goed er moest gevoetbald worden op een sportpark waar je bijna een speld kon horen vallen. Gelukkig was Omroep Flevoland van de partij om de wedstrijd live te streamen waardoor veel Lelystadse voetbal liefhebbers alsnog konden genieten van het Lelystadse voetbal gevecht.

Om 15:00 uur floot de jonge maar zeer goede scheidsrechter Jordi Delsink voor aanvang wedstrijd. Nog geen 25 seconden later floot hij weer om naar de middenstip te wijzen, de schouwbewoners schoten uit de startblokken, goed jaag werk bracht de bal via Wille Jelle bij Quincy die vol op snelheid vanaf rechts de 16 meter in sneed en onberispelijk diagonaal in de verre hoek binnen schoof. 1-0. Na de aftrap pakte Unicum de rooie bij de strot. Geen moment werd de bezoekers rust gegund en over het hele veld werd vol pressie gespeeld. Nog geen 4 minuten later stond de 2-0 al op het scorebord. Opnieuw was Quincy over de rechter vleugel gevlogen, zijn voorzet was eigenlijk niet zuiver genoeg maar Cees maakte voldoende oorlog waardoor Willem Jelle de bal die er tussen in viel middels een "sliding" schot in de hoek deponeerde. Unicum zat op rozen en de bezoekers wisten eigenlijk al dat de wedstrijd gespeeld was. Toch bleef Unicum de druk er vol ophouden.

Melvin Spanhak die speelde voor de met een loopneus thuis zittende Timothy Fechter moest er in de 12e minuut geblesseerd af, het lijkt op een spierblessure maar hopelijk valt de schade voor Melvin mee. Zijn plaats werd ingenomen door Dylan Landser, ik zal het direct maar zeggen Dylan speelde als een "patron" in de laatste linie. Maar Wesley de Klein was de veldheer die het hele middenveld stuurde, alle gaten dicht liep, combinaties opzette en geen SVL-er met rust liet. Het was sowieso genieten van alle spelers van Unicum. De kleine Redwane speelde heerlijk tussen de linies, onze backs (Darryl en Yorik) zijn gewoon van heel hoog niveau, Cliff staat achterin zijn mannetje en laat zich nooit gek maken. Sam speelt met zijn directe tegenstanders alsof ze er niet staan en voorin staat het met Quincy, Cees en Willem Jelle ook als een huis. "Kracht-Techniek-Power-Omschakkeling" zomaar een paar woorden die van toepassing kunnen zijn. Na een halfuur stond overigens de 3-0 op het scorebord, Redwane bediende Wesley die vrij op de 16 meter stond, zijn aanname was prachtig gecontroleerd en zijn schuiver met links schitterend in de verre hoek. Voor de pauze had Unicum het leed voor de rooien nog groter kunnen maken maar het vizier stond niet meer op scherp.

Na de pauze bracht trainer Eric de Jongh Joshua  voor de licht aangeslagen Redewane. Unicum speelde na de pauze met controle, de voet werd van het gaspedaal afgehaald. Balbezit was het credo. er werd af en toe een grote rondo gespeeld. Voor de paar bestuursleden langs de lijn was het genieten. Vanuit de huiskamers in Lelystad kregen we voldoende feedback dat het er voor de TV ook prima uit zag. In de 72e minuut kreeg de wedstrijd nog de kroon die het verdiende. Na een heerlijk lopende aanval via drie schijven "one touch" voetbal bracht Yorik de bal de 16 in, Cees werd verdedigt door Noah de Leeuw maar de bal belande voor de voeten van Joshua die vanaf een meter of 20 vol zijn wreef tegen de bal knalde, de bal verdween strak in het kruis. Wat een heerlijke goal en dito beloning voor Joshua die met grote verwachtingen naar Unicum is gekomen maar door blessures en ziekte niet altijd kon trainen en spelen. Maar hij komt eraan, klopt hard op de deur van de basis. Een luxe positie voor trainer de Jongh. Maar alleen met een kwalitatief brede selectie kan je voor de titel spelen. Het laatste kwartier speelde Unicum met de handrem erop. De thuisploeg vond het wel goed zo. s.v. Lelystad kon in de 85e minuut precies één keer in de buurt van Milan komen maar onze keeper deed wat er van hem werd verwacht, gewoon de inzet keren. Het was een heerlijke pot voetbal in een surrealistische omgeving.

Hopelijk gaat de competitie volgende week gewoon verder, dan gaan we op bezoek bij OVC'85, de grote onbekende in deze competitie die bij VSCO de eerste punten van het seizoen hebben gepakt.

Opstellingen

Unicum - Milan Leibbrand, Yorik Hogetoorn, Melvin Spanhak (12e minuut Dylan Landser), Cliff de Brons, Darry van den Anker, Wesley de Klein, Redwanne Hammouchi (45e minuut Joshua Tijdens), Sam Osei, Quincy van der Leuv, Cees Toet en Willem Jelle Bos. Mike Schoonheim reservekeper en Dylano van den Anker bleven de hele wedstrijd op de bank.

sv Lelystad - Koster, van de Winkel, Selouani, Will, Ibi Stitou, Blom, de Leeuw, Boutkan, Mohammed, Essaddouqi en Engelmann met op de bank Khan, Akhnikh, Brown, Azihriu, Ndombaxi en Kooistra.

 

< Spreekuur fysio VERPLAATST Week van de scheidsrechter!!!!!!!!! >