v.v. Woudenberg gefeliciteerd!

19 Mei, 2019 08:57

Unicum speelde op 18 mei de de topper in en tegen Woudenberg. De schouwbewoners hadden door de zeperd van vorige week nog een theoretische kans op de titel maar dan moest er gewonnen worden en zou Woudenberg op bezoek bij hekkensluiter ESC nog punten moeten verspelen. Een scenario dat zelf in een spannend jongensboek voor onmogelijk wordt gehouden.

Toch wilde Unicum er nog vol voor gaan en dat siert de ploeg van trainer Maurice Ligeon. Personele problemen maakte de opdracht nog wat moeilijker. Topscoorder Cees moet op last van dokter rust houden, Sam melde zich ziek af, Mario kon zijn rol op de bank even niet meer opbrengen, Marwin was geschorst en Mike disciplinair geschorst. Toch stond er nog een aardige ploeg aan de aftrap. Noddy, Darshan, Raydell, Mitchell, Melvin, Arthur, Wesley, Aswad, Nossy, Quincy en Ben vormde de basis.

De wedstrijd begon op het gezellige sportpark iets later dan gepland. Unicum speelde met een versterkt middenveld waarbij Quincy en Ben voorin een vrije rol hadden. In de 3e minuut werd Ben op zo'n 22 meter van de goal in zijn rug gelopen. Mitchell nam plaats achter de bal en krulde hem heerlijk de kruising in.  In één klap was het even stil op het sportpark. Unicum speelde in het verloop van de 1e helft een goede pot en creëerde hier en daar nog een kleine mogelijkheid. Woudenberg speelde zoals de ploeg dat al het hele jaar doet; compact en terug getrokken om er snel uit te komen. Twee totaal verschillende speelstijlen vormde de ingrediënten voor een leuke pot voetbal.

In de 22e minuut gaf Unicum de voorsprong te simpel uit handen. Melvin wilde de bal, op het moeilijk bespeelbare veld, wegwerken maar raakte de bal verkeerd, De Woudenberg aanval was zeer scherp, dit zijn de momenten waarop zij loeren. Een directe steekpass zette Mark de Graaf alleen voor Noddy zijn inzet was goed genoeg om de Unicum doelman het nakijken te geven. Na de gelijkmaker herpakte Unicum zich weer vooral het middenveld speelde onverzettelijk en Mitchell en Raydell hadden het verdedigend perfect onder controle. Maar tot grote kansen leidde het niet. Woudenberg had optisch het overwicht wat voor tot uiting kwam in een aardig aantal corners. Met hun luchtmacht was dat telkens dreigend maar echt grote kansen kwamen hier niet uit voort. Vlak voor de thee kreeg Unicum opnieuw een vrije trap, dit keer van zo'n 30 meter. Mitchell nam opnieuw plaats achter de bal en vuurde dit keer vol met de wreef maar de keeper van Woudenberg stond (twijfelend boksend) op zijn post.

Na de rust bleef Quincy (ziekjes) in de kleedkamer achter Jeremy kwam voor hem in de plaats. Melvin wisselde van kant met Darshan, waardoor er van de rechterflank wat meer gevaar kwam. Direct na rust leverde Melvin opkomend een paar puike voorzetten af waar helaas niets mee gedaan werd. In de 51 minuut kreeg Unicum een vrije trap aan de rechter zijkant, Mitchell draaide de bal de 16 in en Melvin torende hoog boven iedereen uit en kopte hard in maar met meer geluk de wijsheid werd de bal door de goalie uit het doel geronseld.

Unicum legde veel energie in de wedstrijd en begon langzaam de grip te verliezen. Woudenberg kwam er weer eens goed uit, Noddy redde knap en de rebound werd door Raydell van de lijn gehaald. in de 68e minuut was het dan toch raak. Unicum stond even ongeorganiseerd, hapte te snel waardoor via een één-tweetje het doel opnieuw werd gevonden. Jeroen van der Wielen kwam in de ploeg voor Melvin maar Unicum kon niet meer echt gevaarlijk worden. Hoewel een lange bal van Mitchell op waarde werd geschat door Jeremy, in de 16 meter ging hij twee man voorbij en had schuin voor de goal direct moeten schieten maar hij nam ook de derde man waardoor hij niet meer goed uit kwam. In de 82e minuut gooide op nieuwe de Graaf het duel in het slot door uit een razendsnelle counter de 3-1 binnen te schuiven.

Unicum kon lijdzaam toezien hoe de titel gevierd werd. In de onderlinge duels 2 x verloren dus in onze ogen is Woudenberg dan de terechte kampioen. Unicum moet zijn herpakken om in de nacompetitie een rol van betekenis te kunnen spelen. Eerst wacht volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen Horst. We trappen dan om 15:00 uur af....

 

< Teleurgesteld maar toch de nacompetitie in.... Titel droom ontploft voor v.v. Unicum >