VVOG - VV Unicum JO9-4

17 September, 2019 15:41

Poulefase bekertoernooi.

Team: Justin, Lennox, Mees Mol (2 x 5 minuten inzetbaar), Mees Mort, Nilo, Owen, Tijl, Yervano (geblesseerd, afwezig) en Xavian.

VVOG een club die bekend staat om zijn goede jeugdopleiding in de regio was de volgende tegenstander van de jongens van Unicum JO9-4. Een op papier geduchte tegenstander waar van te voren veel van werd verwacht.

Beide teams lieten tijdens de warming-up zien deze wedstrijd serieus te willen aanpakken. Geconcentreerd werden er rondos gedaan en gingen de doelmannen opgewarmd aan de start staan na enkele schoten op goal.

Na het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat Unicum gekomen was om de drie punten mee terug te nemen naar Lelystad. Al na één minuut spelen was de 0-1 een feit. Lennox zag zijn schot vanaf links, via het been van een tegenstander, laag in de korte hoek eindigen. Drie minuten later was het wederom raak mede dankzij een verdediger van VVOG. Mees Mol nam een corner die via het achterwerk van de verdediger het doel in rolde, 0-2.

VVOG werd overrompelt maar liet zich nog niet uit het veld slaan. Enkele pogingen werden gewaagd richting het doel van Owen maar de keeper van JO9-4 staat zijn man en keepte vandaag ijzersterk. Met heel veel vertrouwen en zonder angst dook Owen richtig de ballen die zijn kant op kwamen. Mede door zijn goede keepers werk wist Unicum haar voorsprong verder uit te bereiden. Na zo’n acht minuten kon Mees Mort namelijk vanuit de counter beheerst de bal laag links in de hoek van de tegenstander plaatsen, 0-3.

Time-out. De eerste tien minuten zijn voorbij. Het team krijgt een welverdiende schouderklop en nog wat laatste tactische aanwijzingen van de trainer. Heel veel zijn het er niet wat JO9-4 speelt ijzersterk.

Gretig startte Unicum het tweede kwart. Nilo weet al vrij snel de 0-4 op het bord te zetten, via een actie die wij hem vaker hebben zien doen, direct na een uitbal op rechts indribbelen en van afstand de keeper verschalken. Frustraties bij de tegenstander uit Harderwijk leiden tot een in één storting van de defensie. De doelpunten vielen rijkelijk in het tweede kwart. Mees Mort schoot zijn tweede van de middag binnen na een snelle sprint, een schuiver links langs de keeper, 0-5. Een voorzet van dezelfde Mees werd op waarde ingeschat door Lennox, 0-6. Vervolgens waren het de gretige Mees Mort en Nilo die gezamenlijk een doelpunt claimden. Het schot leek van Mees maar in de herhaling was te zien dat Mees het been van Nilo van wat extra kracht voorzag waarmee de bal het doel via Nilo zijn voet het doel in vloog. Daarmee kon de 0-7 op het scorebord worden vermeld.

Rust...

De tweede helft begint voortvarend, na een doeltrap van de keeper van VVOG pikt Nilo de bal op en past deze richting Mees Mort, hij aarzelt niet en schiet hem direct zeer fraai in de linker bovenhoek, 0-8. VVOG lijkt volledig murw geslagen maar schijn bedriegt. Een opleving in het elftal zorgt voor twee treffers voor de thuis spelende ploeg die met luidt applaus worden ontvangen. Het geeft VVOG een klein beetje hoop wat ervoor zorgt dat er tot de time-out niet meer gescoord wordt.

De laatste 10 minuten zijn gestart en VV Unicum lijkt zichzelf opnieuw op te richten voor een slotoffensief. Nilo maakt met een droge knal een einde aan het kleine beetje hoop dat leefde bij VVOG, 2-9. Lennox mocht zijn derde van de middag aantekenen, 2-10.

Tot slot was daar Xavian met misschien wel de mooiste goal van vandaag. Na het veroveren van de bal weet hij met een lange sprint over rechts vanaf eigen helft, eenvoudig zijn directe tegenstander op snelheid en kracht te passeren. Vervolgens snijdt Xavi naar binnen en trakteert hij de keeper met links op een leep stiftje. Ontzettend fraai en knap!

 

Kort daarna volgde het eindsignaal. Tijl en Justin wisten helaas hun naam niet terug te vinden op het scorebord al mag hun kracht in het team niet onderschat worden. Justin laat keer op keer zien een ijzersterke verdediger te zijn door zich vast te bijten in zijn tegenstander. Daarnaast toont hij aan over veel tactisch inzicht te beschikken door altijd op de juiste plek te staan. Tijl is een dieseltje dat blijft gaan ondanks de toch wel harde tikken die hij zo nu en dan heeft moet incasseren vandaag. Een motor tussen verdediging en aanval die aan beide kanten van het veld zijn waarde heeft laten zien.

Door de drie overtuigende zeges lijken de jongens van VV Unicum JO9-4 zich op te kunnen maken voor de knock-out fase van het bekertoernooi. Daar telt alleen de winst. Een heel gaaf vooruitzicht met hopelijk een lang vervolg.

< Unicum walst over sv Lelystad MET SPOED KEEPER GEZOCHT VOOR DE JO17-5 >