Zwaar verdiende overwinning Unicum1

26 Februari, 2022 21:12

Zaterdag 26 februari,

Zonder trainer Eric de Jongh die ziek thuis achter bleef reisde Unicum 1 af naar Veenendaal. Wim en Joy namen de honneurs waar. Voor de wedstrijd even een intermezzo met oud sv Lelystad trainer Jan Westerhof (paar oude koeien uit de sloot gehaald). Maar goed Unicum begon de wedstrijd in dezelfde opstelling als vorige week. Ibi was donderdag op trainen geblesseerd geraakt en Joshua gelukkig weer fit was zijn logische vervanger.

De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte voor een overleden oud-bestuurslid van VRC en de situatie in de Oekraïne. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en waren beide redelijk slordig. Hierdoor ontspon zich een rommelige wedstrijd. Net als vorige kon Unicum niet direct haar stempel op de wedstrijd drukken. Vooral onze middenvelders waren vaak een metertje te laat waardoor er niet echt druk kon worden gezet. VRC voetbalde zich redelijk makkelijk onder de druk van Unicum uit.  Toch kreeg Unicum de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Aanvoerder Dylan speelde zich knap vrij, dribbelde vanaf rechts naar binnen en probeerde de bal vanaf een meter of 20 in de verre hoek te krullen. De zeer goede keeper van VRC stond echter op z'n post.  Willem Jelle die zich in de eerste fase van de wedstrijd wel onderscheidde kwam niet veel later ook over rechts door, de 16 in snijdend omspeelde hij zijn directe tegenstander en trok vanaf de achterlijn terug, Jason raakte de bal niet helemaal lekker, toch verdween de bal bijna in het doel maar vlak voor de lijn bracht een VRC verdediger redding.

Na een minuut of 20 brak er een fase aan waarop de thuisploeg het heft in handen probeerde te nemen. Verdedigend liet Unicum wat steekjes vallen en met een beetje pech hadden de bezoekers tegen een achterstand aangekeken. Gelukkig stond Tymo op z'n post en stond het vizier van de VRC aanvallers niet helemaal op scherp. Na een minuut of 30 was er wel sprake van een soort van evenwicht in de wedstrijd. Hoewel de goed leidende scheidsrechter wel verzuimde een rode kaart te trekken toen Willem Jelle richting keeper werd neergelegd. De toegekende vrije trap net buiten de 16 werd door Mitchel op goal gevuurd maar opnieuw stond de VRC goalie op zijn post. In de 42e minuut kreeg Unicum een onverwachte domper te verwerken. Door wat slordig uitverdedigen lag de bal zomaar voor de voeten van VRC speler van der Horst. Oog in oog met Yorick was hij wat slimmer waardoor hij net voldoende ruimte had om de bal richting verre hoek te draaien. 1-0. Tymo trof in deze geen blaam. Hoewel Unicum nog probeerde voor de pauze de gelijkmaker te maken was de 1-0 ook de ruststand.

Na de pauze was het direct duidelijk dat Unicum op jacht ging naar de gelijkmaker. De ploeg kwam veel scherper uit de kleedkamer dan het erin was gegaan. Helaas moest Yorick na 5 minuten naar de kant (misselijk en zwak). Melvin kwam in zijn plek maar nam naast Mitchell plaats in het hart van de verdediging waardoor Denzel naar de rechtsback schoof. Deze noodgedwongen zet pakte zeer goed uit. Unicum liet de thuisploeg niet meer aan voetballen toekomen. Jammer was wel dat er erg slordig met de kansen werd omgesprongen. Binnen vijf minuten werden 3 100% kansen gemist. Maar goed in de 62e minuut zette Dylan met een heerlijke goal de gelijkmaker op het bord 1-1. Tot de 77e minuut kreeg Unicum via Quincy, Jason en opnieuw Dylan enorme kansen. Waarbij de laatste zijn bal opnieuw door de keeper gestopt zag worden. Jason was er als de kippen bij maar tikte in buitenspel positie binnen.

Het meegereisde publiek kon het niet geloven en was bang dat de al oude voetbalwet opgeld ging doen "als jezelf niet scoort valt het doelpunt aan de andere kant" gelukkig dachten Sam, Quincy en Wille Jelle daar ander over. Sam werd door de goed spelende Mitchell aan der echter kant weg gestuurd, direct Quincy inspelend stoomde hij door, de kaats van Quincy was van super schoonheid waarna Sam vakkundig nog een tegenstander uitspeelde en heerlijk terug trok, als een duiveltje uit een doosje tikte Wille Jelle de niet te missen 1-2 in het netje.

De laatste 13 minuten liep iedereen langs de kant met de billen bij elkaar maar de Schouwbewoners waren de 2e helft te goed om deze overwinning nog weg te geven. Nick en Jarzinho vielen in het laatster kwartier ook nog  voor Willem Jelle en Jason. Er kan niet anders gezegd worden dat Unicum een hele puike tweede helft heeft gespeeld. Hoewel de 1-2 gewoon drie punten oplevert zou het voor de gemoedstoestand van de supporters beter zijn geweest als de wedstrijd eerder in het slot gegooid zou zijn.

Volgende week speelt ons vlaggenschip thuis tegen koploper Veensche Boys die stadgenoot s.v. Lelystad met 7-0 de bietenbrug opstuurde. Aanvang wedstrijd 15.00 uur. na Afloop staat er weer een optreden gepland. Dit keer is zanger Benni die voor de gezelligheid zal zorgen.

 

 

< Algemene ledenvergadering 07 maart 2022 Unicum 1 pakt de volle buit >